Hoe stop je met de fopspeen: tip!

Zo zien we ze graag! Spontaan ingezonden stukken van enthousiaste vaders. Dit keer kregen we een mail van Stephan Kuipers van Mankracht Groningen. Hij deelt met ons hoe hij z’n kids heeft ontwend van de fopspeen. Dit kan inderdaad een lastig moment zijn. Goeie tip Stephan, dank! En blijf ze maar sturen! 😉

Je kent ze wel die fopspenen; Die handige fopspenen. Die – als je kleine het wilt – rust kan brengen. Even die adempauze. Het ziet er ook zo schattig uit – nm nm nm – dat kleine mondje dat zo vredig op die fopspeen sabbelt. Tot zover een handig product, tot het moment dat je niet meer wilt dat je kleine er op sabbelt, dan begint de strijd… Wie zal overwinnen? Jij als vader/ouder of jouw kleine…die kan schreeuwen, schreeuwen tot het moment dat – ja jij – weer grijpt naar die fopspeen.

Nu geef ik mijn tip – om deze strijd te winnen – want ik heb deze strijd ook gevoerd. Ik maakte de fopspeen vast aan mijn zoon zijn slaapzak en hij mocht alleen fopspeen als hij ging slapen. Als hij huilde om zijn fopspeen, zei ik “wil je slapen?” – ja jonge kinderen en slapen – antwoordde hij nee… Dus wilde hij zijn fopspeen, moest hij “slapen” en zo begon hij langzaam zonder fopspeen te fungeren.

Ik hoop dat ik jullie – in jullie strijd – heb kunnen ondersteunen.

Drie keer eerste keer vader,

Stephan Kuipers

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!
Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Stephan dank voor je bijdrage. Hier heel herkenbaar. Veel steun en hmhmhmhm van de speen. Maar op een zeker moment moet ie weg. Slecht voor de tanden. Elke keer lastig moment. Wij deden dat steeds vóór hun 4e verjaardag, voordat ze naar de basisschool gingen. Misschien is dat te laat, maar hier werkte dat goed.

  2. Marius, graag gedaan… Ik hoop dat vaders die hier mee “worstelen” wat aan hebben. Het is ook toepasbaar op dochters 🙂 Want ook mijn dochter heeft er ook baat bij gehad.

  Trackbacks

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *