Kinderfeestjes en tere vaderzieltjes

Kinderfeestjes en tere vaderzieltjes

Routine

Brian is over een paar weken jarig. Hij wordt dan 12. Dat geeft natuurlijk gedoe. Vieren op school, voor de familie, in de vriendengroep, het kinderfeestje. Kinderen zijn doorgaans een week of twee jarig. Gelukkig ontwikkel je als ouder een bepaalde routine door de loop der jaren.

 Tere ziel

Maar er is 1 ding dat nooit echt went bij mij en dat is een kinderfeestje waarbij jouw kind niet wordt uitgenodigd. Vanmorgen gebeurde het in de klas van Mitch (6 jaar). Een jongetje deelde triomfantelijk zijn kaartjes voor zijn kinderfeestje uit. De ontvangers reageerden blij en de anderen stonden er naar te kijken. Nu kunnen kinderen doorgaans goed met dit soort zaken omgaan. Maar een teer vaderzieltje moet dat even wegslikken. Raar toch. Je weet dat niet iedereen uitgenodigd kan worden. Sterker nog, ik had geen idee wie de jarige job was, hij had nog nooit bij ons gespeeld. Maar toch………, je wilt je zoon behoeden voor teleurstellingen.

 Actieplan

Hadden we dat jongetje niet eerder moeten uitnodigen om bij ons te spelen? Zullen we voor de verjaardag van Mitch alle kinderen uit de klas uitnodigen? Dan wordt hij misschien ook overal gevraagd. Moeten wij zelf wat meer in de andere ouders investeren? Voor je het weet ben je een actieplan aan het maken hoe jouw kind nooit meer teleurgesteld zal worden in het leven. Is het niet voor hemzelf dan toch wel voor jouw eigen gevoel daarbij.

 Slecht nieuws

Helaas is er slecht nieuws voor de makers van deze actieplannen. Die teleurstellingen zijn er nu eenmaal in ieder leven. Met of zonder actieplan. Get over it. Neem een voorbeeld aan hoe makkelijk kinderen over dit soort dingen heen stappen. De investering van de vader moet niet in het actieplan voor de omgeving liggen Maar in hoe je kind en jij het leven net zo kunnen blijven benaderen als toen je nog 6 jaar was.

Redactie

Dit artikel bevat het thema:

Dit artikel bevat de onderwerpen:

Artikelen met dezelfde thema's:

  Er zijn nog geen artikelen met dit thema

Initiatieven met dezelfde thema's:

  Lees Interacties

  Reacties

  1. Heel herkenbaar ! Wij delen uitnodigingen nooit uit op school, maar brengen die gewoon even rond. Kost even tijd, maar heeft ook zijn charme, het is al het begin van het feest voor de jarige. Dat voorkomt teleurstelling bij kinderen die niet worden gevraagd (en hun daddy’s).

  2. Weet je wanneer papa’s pas echt trots worden? Als je zoon straks als enige jongen uitgenodigd wordt op de verjaardag van het leukste en knapste meisje uit de klas:)

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *