Ali B @alibouali raakt vaders bij #DWDD

Nietsvermoedend zat ik met een vriend een potje nacompetitie voetbal te kijken toen opeens de app groep van onze vaderbende ontplofte. De reguliere foto’s van Belgische biertjes waarmee wij vaders elkaar normaliter het weekend in loodsen, hadden plaatsgemaakt voor een stroom berichten over Ali bij #DWDD. “Dit moeten jullie echt ff kijken!”, “Die Ali B is een held!” en meer van die strekking. Edwin (ook actief lid van onze vaderbende) en ik keken elkaar vol onbegrip aan. WTF is going on? Normaal liggen onze vaders niet zo heel snel in zwijm, dus het moet iets bijzonders zijn! Enfin, het was een vermakelijk en spannend potje, helemaal toen Tedje van de Pavert (tuu-tuu-tutuu!) De Graafschap op 1-0 kopte, de Vijverberg helemaal los ging en de Achterhoekse klompen en rieken door de lucht vlogen.

Na voldaan thuis aan te zijn aangekomen, toch zsm Ali B bij #DWDD teruggekeken via Twitter. En wow Ali, prachtig! Je hebt mij en vele vaders (en moeders) weten te raken. Door het gevoel in het nummer, je tranen, maar vooral doordat het voor mij als vader heel herkenbaar is wat je zingt.

Lyrics ‘Terwijl jullie nog bij me zijn’

Troubadour Bruno Rummler heeft de moeite genomen de lyrics van het nummer op te schrijven:

D’r komt een tijd dat jullie niet meer willen knuffelen met papa
Niet meer willen stoeien op de bank
Wanneer jullie opgroeien komt er een tijd
dat wij een hoop kwijt zullen raken
Want dan vinden jullie het niet meer fijn
als ik jullie kleine kusjes geef in jullie nek
Een tijd waarin jullie niet meer kruipen in m’n bed
Wanneer jullie bang zijn, dan zijn m’n kleine mannetjes niet meer klein
Niet meer in voor een verhaaltje, vlak voor het naar bed gaan
Ik vraag me af, waarom moet het nou zo snel gaan
Ik lach en ik lach een traan, want op een dag laat ik jullie gaan

Uren die vliegen
Die jaren die liegen
Ze zeggen doe rustig aan
Er is tijd genoeg
Zien jullie niet dat
Ik jullie zo lief heb
Ik mis jullie nu al
Terwijl jullie nog bij me zijn

Er komt een tijd dat jullie zullen gaan liegen
zoals papa heeft gelogen tegen oma toen ik tiener was
Er is een tijd wanneer jullie met een meid afspreken
en om één of and’re reden moeten stiekem gaan
Da’s niet het enige, jullie zullen ook dezelfde fouten maken als papa
Dingen als roken, ik hoop het niet
Ik klink nu net als m’n moeder, die mij en m’n broer vroeger wilde behoeden
Maar net als m’n moeder zal ik moeten accepteren
dat er een tijd komt dat jullie van je eigen fouten leren
Op een dag, zie ik de controle verdwijnen
maar tot die dag, houd ik jullie bij me

Uren die vliegen
Die jaren die liegen
Ze zeggen doe rustig aan
Er is tijd genoeg
Zien jullie niet dat
Ik jullie zo lief heb
Ik mis jullie nu al
Terwijl jullie hier bij me zijn

En misschien vinden mensen dat ik overdrijf
En misschien hebben al die mensen ook gelijk
En misschien valt het allemaal wel mee
En ben ik er aan gewend voordat ik het weet
Maar misschien verandert niks aan mijn pijn
Misschien zal ik er tegen die tijd niet eens meer zijn
Misschien weet ik één ding wel zeker
Ik mis jullie voor het leven

Uren die vliegen
Die jaren die liegen
Ze zeggen doe rustig aan
Er is tijd genoeg
Zien jullie niet dat
Ik jullie zo lief heb
Ik mis jullie nu al
Terwijl jullie hier bij me zijn

Soms vergeet ik wel eens te genieten van die gewone kleine momenten in het vaderschap. Kusjes, knuffelen (compleet met die 2 armpjes in m’n nek…), stoeien, lachen, lekker op schoot die warme lijfjes voelen. Het zijn de momenten waarbij zelfs de stoerste kerel kwetsbaar en gevoelig wordt. En elk moment is tevens een moment van afscheid, want je weet dat het eens voorbij gaat. Het liedje inspireert me eens te meer hier en nu met volle teugen van het vaderschap te genieten! Ik ben benieuwd wat de song bij jou oproept? Laat het even achter bij de reacties.

Je suis Ali

Vanaf oktober staat Ali in de theaters met een gloednieuwe show ‘Je suis Ali’. Ali gaat in op alle verwachtingen die er zijn ten aanzien van zijn persoontje. Valse Messias, Linkse weldoener, Islam prediker, Hollandse kaaskop….

Ali-B-Je-suis-Ali-Slide

Zo maar een paar etiketten die op deze Marokkaanse Nederlander zijn geplakt en waarmee hij te dealen heeft. Hij is natuurlijk gewoon Ali en zoals hij is er echt maar één! Het belooft een prachtige voorstelling te worden waarin gevoel en humor elkaar in rap tempo afwisselen. Klik hier voor meer info en kaarten!

@marius_mpoweru

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *