AMORAS

Verbazing

Tijdens één van mijn verplichte bezoekjes aan een winkel viel mijn oog op een nieuw stripalbum: AMORAS. Als kind van de jaren zeventig had ik gelijk de associatie met Suske en Wiske en het eiland Amoras. Vreemd dacht ik nog, dat ze zomaar die titel mogen gebruiken.  De cover van het stripalbum liet duidelijk zien dat het hier om een heftig getekend verhaal ging. Niet iets voor jonge kinderen. Mijn nieuwsgierigheid was ondertussen gewekt en ik besloot het album eens nader te onderzoeken. Wie schetst mijn verbazing toen ik de cover van het stripalbum nog eens goed bekeek? Het stond er echt,  Willy Vandersteen, AMORAS, Suske en Wiske The Saga Unfolds.

Doelgroep

Compleet verbouwereerd kocht ik het album en spoedde mij naar huis toe om deze ontdekking aan een nader onderzoek te ontwerpen. Het album was verschenen op 8 mei van dit jaar en bleek een spin-off te zijn van de bekende rode reeks van Suske en Wiske. Studio Vandersteen is in de afgelopen jaren overspoeld door reacties van 40-plussers die de nieuwe albums van Suske en Wiske volslagen infantiel geworden vonden. In plaats van de kritieken weg te wuiven ontdekte studio Vandersteen een nieuwe markt: een enorm contigent aan volwassenen die opgegroeid waren met Suske en Wiske en de nieuwste albums niet konden verdragen. Voor deze doelgroep werd de nieuwe serie AMORAS ontwikkeld.

Tieten

Ik kan je verzekeren dat studio Vandersteen mij weer terug heeft teruggewonnen als klant. Wat een goed verhaal! Suske en Wiske in een leeftijd van rond de twintig. En ja, Wiske heeft ze hoor, tieten. Ook tante Sidonia, Lambik en Jerom komen voor in AMORAS. Het taalgebruik is volwassen geworden en grof geweld wordt niet geschuwd. Op de website van AMORAS () kun je alvast een voorproefje krijgen als je nieuwsgierigheid inmiddels gewekt is.

Delen

Het mooie van dit album is dat ik eindelijk mijn enthousiasme voor Suske en Wiske heb kunnen delen met mijn kinderen. Mijn pubers hebben het verhaal verslonden en we kunnen niet wachten tot het vervolg op AMORAS gaat verschijnen. Helaas moeten we nog tot november wachten totdat deel 2 (Jerusalem) verschijnt. Eindelijk kan ik het gevoel van wachten op de nieuwste Suske en Wiske met mijn kinderen delen.

LET OP! Gezien de geweldscènes in het album adviseer ik een ieder om zelf te beoordelen of je het album met je kinderen deelt. 

Erwin Cammelbeeck

Lees Interacties

Reacties

Trackbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *