Hoe zie ik eruit ?

Voor een puber is het uiterlijk erg belangrijk. Hoewel dat natuurlijk per puber verschilt, zijn wij gezegend met een puber die daar af en toe flink in door slaat. Naast de mobile telefoon is de spiegel ongeveer het belangrijkste. De telefoon om in contact te blijven met de vriendinnen, de spiegel om te zien hoe die vriendinnen haar niet alleen horen en van haar lezen, maar vooral hoe ze eruit ziet. Dit resulteert in een redelijke voorraad “tut spullen”.

Kamer Opruimen

Nu is ook onze puber een chaoot, en laat graag alles, ja echt alles, slingeren. Je loopt de hele dag op te ruimen als je niet uit kijkt. Terwijl moeder er niet zoveel last van heeft is dit een doorn in het oog van haar vader. Sinterklaas had er nog een gedichtje over geschreven, compleet met foto’s van haar kamer over wat hij bedoelde . De jongste snapte echt niet hoe dat nu kon, Sinterklaas was misschien ook wel op haar kamer geweest, maar het mocht niet helpen. Nu ben ik rigoureus te werk gegaan. Op een maandag morgen lag de badkamer bezaaid met een voorraad waar de gemiddelde Douglas vestiging blij mee zou zijn. De puber inmiddels naar school, waar het overigens geweldig goed gaat. Ik heb het hele assortiment opgepakt en zelf opgeruimd. De volgende dag was het “heibel in de keet” toen ik vertelde dat ze haar spullen het weekend terug kreeg. Creatief als ze is, ze had nog wel wat over. De vriendinnen leenden, als echte vriendinnen, mascara en meer van dat soort zaken probleemloos uit. Ze zag er de hele week dus prima uit. Wat is het eigenlijk een kanjer. Toch wel blij dat ze zaterdag haar spullen terug kreeg, en sindsdien zie ik ze nergens meer zwerven.

Ik geef me over

Hoe haar kamer er uit ziet, laat maar zitten. Daar doet ze maar wat ze wil. Kan ze haar spullen niet meer vinden is dat haar probleem ( verantwoording delegeren) . Ik heb me er bij neer gelegd. Voor de rest van het huis zijn de regels nu duidelijk, en wat denk je. Haar telefoon ligt elke avond netjes op zijn plaats. Die lenen vriendinnen waarschijnlijk niet uit.

 

Maurice de Does

Lees Interacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *