Even introduceren.

Om te beginnen even introductie van mezelf.

Inmiddels hebben de meeste van ons wel eens gehoord van temperamentvolle kinderen. Daar hebben we thuis ook twee exemplaren van rond lopen, eh, stuiteren… Maar niemand heeft het over temperamentvolle moeders…

Ik ken er zo een. Met haar volle overtuiging kan ze zich inzetten om haar doelen te bereiken. Kan soms ook de lat nét een beetje te hoog leggen voor zo’n kleine dame, maar ze komt er wel. (niet altijd zo snel als ze zelf wil)
Stil zitten zit er niet in voor temperamentvolle moeders, die zijn altijd bezig, zo ook bij haar. Met de handen vol aan de kinderen en huishouden krijgt ze het toch voor elkaar om de Wandelwagensoos succesvol te managen en zelfs op te laten bloeien. Daarbij heeft ze zelfs samen met de andere Wandelwagensoos-moeders een waar festival van de grond getild: 5 jaar Wandelwagensoos!

Krijgt die vriend van haar nog wel wat aandacht? Ja hoor, nadat de kinderen op bed liggen, de keuken weer aan kant is en de rust is wedergekeerd kruipt ze vaak lekker tegen hem aan om nog even samen de dag af te sluiten door iets te kijken met een kopje thee en iets lekkers. Ze zou niet anders willen!

Een bloggende moeder?

Zo nu, weten jullie ook wie ik ben, Suzette Voet met twee kinderen Jules en Mylo en een lieve vriend Roel.  En een tijdje terug had ik een leuk gesprek met Marius en heeft hij mij gevraagd of ik blogs zou willen schrijven voor VDRS over hoe ik als moeder aankijk tegen betrokken vaderschap.

VDRS zet zich in voor betrokken vaderschap. Maar waar staat betrokken/betrokkenheid eigenlijk voor?
Ik ben een beelddenker, dus een mindmap en plaatjes werken voor mij altijd goed. Ik ging aan de slag met een mindmap en dit was het resultaat:

Dit plaatje geeft het wat mij betreft goed weer. Zoals je kunt zien zijn er verschillende aspecten die bepalen of je betrokken bent als vader, naar jezelf en de omgeving. In mijn profiel bij mijn introductie hieronder stel ik al even dat ik mij inzet voor verbondenheid binnen mijn gezin maar ook naar de buitenwereld toe, zoals met de Wandelwagensoos. De Wandelwagensoos is een ontmoetingsplek om contact te maken met andere jonge (groot)ouders. En daardoor kan ik hierbij zeggen dat ik betrokkenheid en betrokken vaderschap alleen maar toejuich!

Wat is dat eigenlijk, betrokken vaderschap?

Wat versta ik (en andere moeders) onder betrokken vaderschap? Waar heb ik betrokken vaderschap in ervaren tijdens mijn bijna 4 jaar moeder zijn? En waar juist niet? En kan ik tips geven die helpen om een betrokken vader te zijn, te worden of te verbeteren? Dit zijn een aantal vragen die ik in een aantal blogs wil gaan proberen te beantwoorden.
Lees je dit en vind je dat er nog een onderwerp of vraag bij moet? Laat het mij vooral weten!
Ik heb er zin in.
P.S.: ben je nu benieuwd wat de Wandelwagensoos zoal doet? Hou onze Facebookpagina en website dan maar in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. De eerste openluchtsoos zal plaatsvinden op vrijdagochtend 21 juni om half 10 bij stadsboederij de Korenmaat. Gastvrouwen Bianca en Mathilde zullen jullie verwelkomen.

Groetjes Suzette

 

Suzette Voet

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *