Groente is (B)AH!

Groente is vies! De jongens begrijpen niet dat ze het moeten eten. Ik hoor bijna nooit iets positiefs uit hun mond komen als het bord met groente voor hun neus staat. Nou, tot een paar weken geleden. Ze zouden en moesten de moestuin potjes van de Albert Heijn (AH) hebben. Als ouder voldeden we natuurlijk verheugd aan deze roep naar groente. Binnen de kortste keren hadden we een aantal potjes staan. Waaronder wortel, rucola en veldsla.

Ik was benieuwd wat er ging gebeuren als de veldsla blaadjes eetbaar waren. De jongens zaten er gisteren in de auto over te filosoferen. Kunnen we het direct opeten (lees: rauw) of niet? Nee, rauw dat is jakkes. In de pan bakken dan? Nee, gadverdamme. We moeten er soep van maken! Wortelsoep, rucola-soep en veldsla-soep. Ze wisten niet waar ze aan gaan begonnen! Ik voorzag twee jongens die hun neusjes dichtknepen. Alleen om dat tweede hapje soep naar binnen te krijgen. Helaas was het neusknijpen niet voldoende bij deze soep. Twee watertanks werden erbij gehaald. Beide jongens dronken de watertank in één keer leeg om een tsunami te creëren die de groente direct van de tong naar het poepgat liet stromen. Zo proefde je de groente tenminste niet!

En waarschijnlijk waren we niet het enige huishouden in Nederland waar dit ging gebeuren. Vele kinderen stonden namelijk in de AH bij de kassa’s te bedelen om moestuin potjes te hebben. Bedelen om groente? Het moest niet gekker worden!  Waren de kinderen niet bang dat hun vriendjes uit de klas erachter kwamen? Of dacht ik te ouderwets? Misschien was er wel een competitie moestuin potjes bietsen aan de gang. Hoeveel moestuin potjes had jij gisteren gescoord bij de AH? Tien. Tien maar! Ik had er 25. Loser!

Oké, je hebt me door. Ik ben gewoon jaloers op de AH. De AH krijgt de jongens wel enthousiast voor groente. Ik moet eigenlijk blij zijn met de actie. En hopen dat de jongens meer groenten lekker gaan vinden. Een groente die doperwten, snijbonen of broccoli van het podium van lekkere groenten kan stoten. Nog even wachten en de uitslag is bekend!

Chan Kerste

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *