Speeltuin, maar dan anders!

Niet zo heel lang geleden kregen we van een bekende van ons een leuke tip voor een speeltuin, net over de grens bij Nijmegen. Irrland! Nu hebben we doorgaans geen zin om drie kwartier te rijden om een speeltuin te bezoeken, maar we lieten ons toch overtuigen en na een bezoek aan de website besloten we het er toch op te wagen en richting Duitsland te kachelen.

Daar troffen we, buiten de stad,  in-the-middle-of-nowhere een verrassend grote speeltuin aan.  Na het betalen van de (overigens bescheiden) entreeprijs konden we het park in om vervolgens een bolderwagen te scoren voor onze ‘bagage’.  Eerlijk is eerlijk, het is een ontzettend simpel opgebouwd park met veel zand, water, luchtkussens, glijbanen, enz. enz.. Alles waar je als klein jongetje of meisje gelukkig (en vies) van wordt is er. Kleine loopauto’s, skelters, een oude helikopter op het dak van een grote loods, een oud vliegtuig, een grote zandpartij met waterslangen, pvc-buizen en ga zo maar door.

Overal in het park vindt je ook zitbanken, tafels, stoelen om even te kunnen zitten als de kids aan het spelen zijn. Voor een habbekrats een frietje + frisdrank wat ervoor zorgt dat je aan het eind van de dag niet bankroet huiswaarts hoeft te keren.  Ik durf te stellen dat kinderen dit op een zonnige dag leuker vinden dan een willekeurig ander pretpark. Ook hier geldt weer; Less-is-more!

Maarrrrrr…beste vaders; het gaat niet alleen om de kids toch? Neem bij de voorbereiding van dit uitje zelf de leiding en negeer het ongetwijfeld goedbedoelde commentaar van je ega wanneer je vlees in gaat kopen. Vlees? Ja; vlees! Geen discussie mogelijk; ‘er gaat vlees mee’! Zo tegen een uur of 4 komt de oerman in je los en verover je één van de door het hele park heen opgestelde barbecues om daar je riblappen, steaks en bratwursten op te verhitten totdat zij klaar zijn om, met passend gevoel voor smaak, geconsumeerd te worden. Echt een perfecte manier om een leuke zomerse dag mee af te sluiten!

Walter Valk

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *