Nachtrust vs. nachtelijke strijd om slaapplaats

De wekker geeft 02.42 uur aan…….. Waarom zie ik dat? Omdat onze kleine man zich zojuist aan ons bed heeft gemeld omdat hij niet meer in zijn eigen bedje kan (lees; wil) slapen. Hij heeft ter versterking 2 zwarte beren, een witte beer, 2 kleine aapjes en een treintje meegenomen. Innerlijke tweestrijd. Ga ik mijn bed uit en probeer ik hem zachtjes doch dwingend zijn eigen bedje in  te dirigeren, wetende dat dat uit hand kan lopen omdat hij in half-slaperige toestand nooit echt ‘in the mood’ is om deze discussie aan te gaan. Wetende dat hij na een luidruchtige huilbui naar alle waarschijnlijkheid toch in ons bed beland? Wetende dat ik na zo’n strijd waarschijnlijk zelf ook klaar wakker ben en ik door frustratie wakker blijf liggen tot een een uur of 4 waarna de wekker vervolgens om half zes aan zal gaan geven dat ik mijn zo geliefde slaapplaats moet gaan verlaten teneinde me tijdig op mijn werk te kunnen melden? Wetende dat de jongste na zijn huibui ook op gepaste en minstens zo subtiele wijze haar aandacht op zal gaan eisen? Of zal ik hem gewoon voor die ene keer gelijk bij ons in bed laten stappen met gegarandeerde nachtrust in het vooruitzicht?

Ik besluit tot het laatste, hij stapt in, ik draai me om, onze kleine man draait zich de andere kant op, hij valt in slaap, ik val in slaap……..

Herken je dit?

Walter Valk

Lees Interacties

Reacties

  1. Als onze zoon bij ons komt en we willen de discussie niet aan, ligt hij meestal een kwartier stil en dan begint hij te woelen en te draaien totdat de tv aan mag…
    Zodra de tv aan is, is Nathan rustig maar ik slaap bijna niet meer, is dus eigenlijk ook geen oplossing….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *