Wachten duurt zo lang!

Zoals de meeste dagen, en volgens vrouw en kind ‘altijd’,  zat ik weer eens achter de computer. Nathan(4) was mooi aan het spelen todat hij bij me kwam: “Papa mag ik een filmpje kijken?” Ik kijk naar de klok in de keuken, het was 13:55 uur. “Als de grote wijzer onderaan staat mag jij een filmpje kijken, papa moet dit eerst even afmaken…” Nathan kijkt ook naar de klok, “okay” zegt hij en gaat weer verder met spelen.

Een beetje verbaasd maar ook blij en trots bekijk ik mijn geduldige zoon. Wat is het toch een mooie ventie!! Om 14:15 uur stopt Nathan met spelen en gaat bij de keukenklok staan. Hij zegt “ik wacht hier wel tot de grote wijzer onderaan staat!”. Ik kijk dat even aan. Nathan staat met opgeheven hoofd naar de  klok te kijken. Ik zeg dan tegen hem: Nathan, als jij zo vlak bij de klok blijft staan duurt het alleen maar langer hoor!!

Schijnbaar zonder er bij na te denken trekt Nathan een sprintje, hij komt bij mij en de computer staan dus helemaal in de andere hoek van de kamer. Dan vraagt hij met een stalen gezicht “En nu dan?” Nadat ik uitgelachen was, bedacht ik me dat de resterende tijd nu wel korter was. Hij was immers vanaf de keuken naar de kamer gerend. Dat vond ik zo sneu dat ik hem heb proberen te vertellen dat als je ergens op wacht, dat je dan beter iets anders kunt gaan doen. Dan duurt het wachten minder lang!

Nathan is 4, ik weet niet wat hij begrepen heeft, ik heb in ieder geval weer genoten!!

Redactie

Lees Interacties

Reacties

  1. Leuke anekdote, herkenbaar en ik denk gelijk aan het ‘onbewust bekwaam’ van blogger Edwin….deze ‘misverstanden’ maken het leven juist leuk :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *