Skieën in Brandnertal Oostenrijk =>Tip!!

Onbekend Skigebied

De meeste mensen kijken enigszins verbaasd als ik het heb over het skigebied Brandnertal. Vrijwel niemand kent dit gebied (nog) en dat is misschien maar goed ook.  Het Brandnertal ligt in het zuidwesten van de Vorarlberg (bekend van plaatsen als Lech en Sankt Ankton) tegen de Zwitserse grens aan. De ligging van het dal is bijzonder vanwege de ‘Noord-Zuid ligging’. De kans op zon is groot!! maar er kan ook zo maar een valwind opsteken vanuit de hoogvlaktes in Italië. Op 24 december 2012 is hier de warmste dag in 60 jaar gemeten in Oostenrijk (18.4 graden).

Goed Bereikbaar

Het Brandnertal is één van de skigebieden in Oostenrijk die vanuit Nederland het best en snelst  is aan te rijden. Vanuit Arnhem  bedraagt de afstand 786 km. Bij Lindau/Bregenz ga je de grens over. Na 46 km snelweg sla je vervolgens bij Bludenz rechtsaf.  ‘De klim’ is bescheiden. Na ruim 15 minuten ben je op de plaats van bestemming. In ons geval is dat het plaatsje Brand (1034 meter). Iets voor Brand ligt Bursenberg (841 meter) onder andere bekend van het gelijknamige  Landal Greenpark.

Voor Gezinnen met Kinderen (tot 14 jaar)

Het Brandnertal is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen (tot 14 jaar).  In de vakantieperiodes is het weliswaar druk (op tijd boeken is noodzakelijk) ) maar niet zo druk dat er enorme wachtrijen voor de liften staan. Het sneeuwzekere  skigebied is niet bijzonder groot (55 pistenkilometer) maar wel erg overzichtelijk en voorzien van mooie toegankelijke uitdagende pistes. Vanuit Brand heb je de mogelijkheid om met twee gondels naar boven te gaan.  De Dorfsbahn (middenin het dorp) is het populairst omdat bovenaan de Dorfsbahn de verzamelplaats is voor de skilessen. De lessen eindigen daar ook weer. Beginners starten eerst op de  ‘Ubungsbahn’, centraal gelegen in het dorp.  Brand telt twee skischolen. Zelf heb ik nu twee keer goede ervaringen opgedaan met de skischool ‘Brandnertal’ (de groene).  De prijzen voor de skipassen, de lessen en de verhuur van het materiaal(Tip! Verleih Beck)  zijn in vergelijking tot de populaire oorden gelukkig nog bescheiden. Tijdens de kerstvakantie in 2011 hebben wij een appartement gehuurd in Haus Blankus en in 2012 in Haus Sonnblick (direct naast de Ubungspiste).  In beide gevallen prima onderkomens. De weekuur bedraagt +/- € 750,–.

Knus en Gezellig

Brand is een knus en gezellig dorp. Het oogt chique mede vanwege de vele familiehotels en de vele authentieke huizen. Verwacht geen uitgebreide aprés ski mogelijkheden. Direct tegenover de Dorfsbahn ligt bar Sartola. Een prima plek om  een biertje of wijntje te drinken. Ook een prima plek overigens om te lunchen. Voor de lunch en/of het diner zijn er ruim voldoende eetgelegenheden voorhanden die prima kwaliteit bieden voor een aantrekkelijke prijs. Aanraders zijn:  de Dorfschenke, Muhlebach cafe en de Alpentenne (iets buiten het centrum maar een toppertje!!!).  Ga je met de Kerst dan is het zeker op Heiligenabend aan te raden om vooraf te reserveren!! In Brand is één kleine Spar-supermarkt aanwezig middenin in dorp. Tip:  ’s Ochtends kan je daar heerlijke warme broodjes halen. Voor de grote inkopen moet je naar Bludenz.  Zorg ook voor voldoende brandstof in de tank omdat in Brand geen benzinepomp aanwezig is.

Kijk voor meer informatie op www.brandnertal.at

 

Jan-Willem Vaartjes

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *