Tips voor de herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur en er zijn meer dan genoeg leuke activiteiten om als vader met de kids te doen. Ik heb zelfs ouders gesproken die speciaal thuis blijven in de herfstvakantie vanwege de vele activiteiten. Eigenlijk is er teveel om op te noemen. Maar we gaan toch een poging doen om er een paar in het herfstzonnetje te zetten. Hier een korte impressie wat er zoal deze herfstvakantie te doen is, ook als het zonnetje net even niet schijnt!

betovering_programmaboekje_2016
De Betovering – Jeugd Kunstfestival

De betovering – Den Haag

Jaarlijks heeft de Betovering, het internationale jeugdfestival Den Haag, een mooi cultureel programma tijdens de herfstvakantie. De jongens willen het liefst iedere dag naar de betovering, zo leuk vinden ze het. Vorige jaar zijn de jongens naar een theatervoorstelling geweest, hebben gitaarles gehad en hebben een schilder workshop gevolgd. Dit jaar is er een bomvol programma dat snel vol zit. Het is dan ook verstandig om vroegtijdig in te schrijven.

Blue Boat Company – Amsterdam

Op het water in een boot is al magisch, maar de Blue Boat Company maakt het helemaal te gek voor de kinderen. In de herfstvakantie kan je meegaan als zoetwaterpiraat voor een tocht van 75 minuten. Tijdens de tocht kan je knutselen, dieren spotten met je verrekijker en vooral genieten van de boottocht. Papa en mama mogen ook mee, maar die krijgen een koptelefoon met audiotour, zodat de zoetwaterpiraten rustig kunnen speuren over het water.

torenjochie-kl20-20kopie1
Het Schip – Museum van de Amsterdamse School

Het Schip – Amsterdam

Het Schip is hét museum over de Amsterdamse School. Honderd jaar geleden ruilde deze architectuurbeweging de sobere stijl van toen in voor speelse en fantasierijke vormen. In Het Schip zijn er deze herfstvakantie (15-10 t/m 23/10)speciale kinderrondleidingen en diverse workshops. Leuk en leerzaam, want de kinderen leren op een spannende manier – met films, confrontatiespiegels en multitouchtafels – genieten van al het moois van de Amsterdamse School.

 

 

 

Legoworld – Utrecht

In de herfstvakantie trekken alle meesterbouwers (1,5 t/m 12 jaar) naar de Jaarbeurs in Utrecht voor Legoworld. Dat is niet zo gek, want daar is het grootste Lego evenement te wereld. Voor zowel jongens als meisjes is er genoeg te zien, te bouwen en natuurlijk te kopen. Van dinsdag 18 oktober t/m maandag 24 oktober is Legoworld iedere dag van 10:00 t/m 17:00 open. Koop je tickets via internet, want dan scheelt weer (19,50 in plaats van 25 euro). Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen.

Cinekid festival – Hele land

b-cinekid

Al 30 jaar zorgt Cinekid voor de stimulatie van media en kijkt het kritisch of dit past bij de sociale ontwikkeling van de kinderen in Nederland. Zoals altijd, viert Cinekid hun Cinekid Festival in de herfstvakantie. Het Cinekid Festival 2016 vindt dit jaar plaats op donderdag 13 en vrijdag 14 oktober voor scholen en aansluitend voor het publiek van zaterdag 15 t/m vrijdag 21 oktober op de Westergasfabriek in Amsterdam. Maar dat is niet alles, want in ruim 30 filmtheaters (15 t/m 31 oktober) wordt het Cinekid Festival gevierd met een mooi programma.

Lego blokje maken
Lego blokje maken

Rabo Museumkidsweek – Hele land

Nog een jaarlijks evenement is de Rabo Museumkidsweek. Er zijn in heel veel musea leuke activiteiten gepland speciaal voor kids. Wij gaan daarom in de herfstvakantie altijd naar het museum. Vorige jaar keken we naar een voorstelling in het Kinderboekenmuseum en maakten we zelf een Lego blokje in het Museum voor Communicatie. Dit jaar maak je tijdens de Museumkidsweek ook nog eens kans op een superleuke prijs. Je hoeft alleen de de Museumkids-mascotte “ Tikkit”  te fotograferen en te uploaden. Maar het gaat natuurlijk allemaal om de activiteiten. Speurtochten, rondleidingen en workshop maken het museum extra leuk en leerzaam deze herfstvakantie.

paddenstoelen-kinderen-namo53711
Lekker naar buiten!

Het lijkt net of de herfstvakantie omgedoopt kan worden in de cultuurvakantie met al deze activiteiten. Maar schijn bedriegt, want de herfstvakantie is meer dan cultuur. Er zijn in het hele land sportinstuif programma’s, natuurwandelingen en dan vergeet ik waarschijnlijk nog veel meer initiatieven. Zoals bijvoorbeeld paddenstoelen zoeken onder leiding van een gids. Superleuk en leerzaam! En bij Staatsbosbeheer zijn het de weken van de Kabouter. Kijk op de speciale site om je in te schrijven voor een activiteit op één van de 18 verschillende locaties in het land.

 

Heb jij nog een goede tip voor de herfstvakantie, geef het aan ons door en wij voegen je tip toe!

Chan Kerste

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *