Project Vaders op School valt in de smaak!

In maart jl. zijn we begonnen met het project ‘Vaders op School’. Het doel van dit project is om de betrokkenheid van vaders bij het onderwijs van hun kinderen te vergroten. Bij ‘Vaders op School’ worden de vaders uitgedaagd om hun talenten, passies, werk, hobbies of sport met de kinderen te delen.

Uit onderzoek is gebleken dat het heel goed is voor kinderen als ze meer mannelijke rolmodellen op school hebben. Dit blijkt allerlei positieve effecten te hebben. Onze collega-organisatie op het gebied van vaderschap in Amerika doet al jaren iets vergelijkbaars, vandaar dat we dit nu ook in Nederland willen doen.

De try out van dit project vond plaats in Arnhem op de basisscholen De Arabesk en De Schatgraaf. VitalDaddy is de initiatiefnemer en begeleidt het project op de scholen. De conclusie is duidelijk: het valt in de smaak en smaakt naar meer!

In samenwerking met de leerkracht ontwikkelt de vader een programma of presentatie voor de kinderen. Soms voor 1 klas, maar in veel gevallen voor meerdere klassen tegelijk. De kinderen blijken het erg leuk en inspirerend om vaders de klas te hebben. We hebben onder ander al een energievader, triatlonvader, kookvader, schaakvader, Mpowervader, gezondheidsvader, olympische vader, defensievader en nog veel meer.

Zie onderstaand filmpje voor een impressie:

https://youtu.be/rzfoD-PIUaM

Wil je ook (meer) vaders op school? Neem dan even contact met ons op of laat een reactie achter.

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *