Center Parcs ‘De Huttenheugte’ te Dalen

 

In de voorjaarsvakantie, afgelopen week, zijn we in Center Parcs ‘De Huttenheugte’ te Dalen geweest. Met een subtropisch zwembad en Plopsaland naast de deur, de ideale plek voor onze zoon van drie, Ruben. Ook voor zijn zusje Maaike van 6 maanden genoeg vertier. Dit was onze eerste weekje weg met z’n vieren, sinds de geboorte van Maaike. Erg spannend. Ruben had het er al weken over dat hij met ‘kantie’ ging. Hij had er zin in.

Peuterpuber

Ruben
Ruben

 

Maaike
Maaike

Ruben zit midden in de peuterpuberteit. “Nee” en “Ik wil…” zijn op dit moment veel gehoorde woorden bij ons thuis. Grenzen opzoeken en eroverheen gaan is zijn credo. Soms  vermoeiend, soms tenenkrommend, soms grappig en altijd een uitdaging. Bij het eten bijvoorbeeld. Het bordje leeg eten gaat niet altijd van harte. Door ervaring hebben we verschillende methoden om dit te bewerkstelligen. Maar sinds een paar weken is dit wat lastiger geworden, omdat er onderhandeld moet worden. “Nog twee hapjes en dan mag je je toetje” is de inzet. Het tegenvoorstel: “Eén hapje en twee toetjes.” Zijn zusje is wat dat betreft makkelijker. Zij eet goed en daarnaast slaapt zij al sinds twee maanden ’s nachts door. We hopen dat ze dat vast blijft houden. 

Zwemmen

Aangekomen in ons huisje en nadat de tassen uitgepakt waren, zijn we direct naar het zwembad gegaan. Dan merk je dat je niet één, maar twee kinderen hebt! Gelukkig waren er in het zwembad gezinshokjes, waar we alle vier konden omkleden. Ruben in zwembroek en zwembandjes om. Maaike de zwembadluier om. Dit keer een van Huggies, die van Pampers zogen alleen maar water op. Papa en mama in zwemkledij en na een goed kwartier waren we klaar om te zwemmen. Ruben was direct enthousiast en wilde wel van alle glijbanen af. Er zijn er drie. De wildwaterbaan was toch wat te wild, daar zijn we maar niet aan begonnen. Maaike vermaakte zich in het pierenbadje met mama, terwijl papa zijn best deed om Ruben bij te houden. Uiteindelijk zo’n dertig keer van de grootste glijbaan af geweest met de kleine man. Geweldig! De dag erna zijn we weer geweest.

Plopsaland

De dag daarna stond Plopsaland op het programma. Bij binnenkomst werden we door niemand minder dan Bumbalu verwelkomt met een fotograaf erbij. Samen met Bumbalu op de foto, wie wil dat nou niet? Iedereen wel. Terwijl de fotograaf zijn plaatjes schoot stonden ouders, opa’s en/of oma’s ernaast met fototoestel of mobiel om de verwelkoming vast te leggen. Na het warme welkom gingen we verder. Genoeg te beleven.

Bumba
Afscheid

KikkerHoewel in Plopsaland buiten ook het een en ander te doen is, is het voornamelijk indoor. Allerlei attracties; de spin, maar dan met kikkers, een achtbaan van Piet Piraat, een glijbaan van zo’n 150 meter, een klimboom met ballenbak, een draaimolen, kortom voor elk wat wils. De glijbaan en de kikker waren bij Ruben favoriet. Ongelooflijk hoeveel energie dat mannetje heeft. Om toch wat uit te kunnen rusten (met name voor de ouders) was er ook een voorstelling in de middag: de Bumbashow. Eigenlijk een televisieaflevering, maar dan op de bühne. Maaike was intussen in slaap gevallen, maar Ruben had nog energie te over. Na de voorstelling, die hij erg indrukwekkend vond, toch maar direct weer door naar de glijbaan. Het was een gezellige, maar slopende dag. Voordat we terug gingen kon Ruben nog gedag zeggen tegen Bumba en Bumbalu. We kwamen haast niet weg…eerst Bumba een knuffel , daarna Bumbalu, daarna Bumba weer, en zo ging het even door. Totdat Bumba er genoeg van kreeg en vriendelijk doch dringend Ruben richting ons verwees.

 

 

De één na laatste dag voor vertrek weer naar het zwembad natuurlijk. En op de vertrekdag vertrokken we enigszins vermoeid, maar voldaan huiswaarts met een gezellige week in Dalen achter ons.

Redactie

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *