Daddy -Testteam: Review Knipper Kikker

De feestdagen komen steeds dichterbij en we hebben alweer een nieuw spel dat we mochten testen! Dit keer is het Knipper Kikker! Deze review maakt deel uit van een reeks testen van gezelschapsspellen. Vorige keer heb ik een review gedaan van Aladins vliegend tapijt. Ik was erg benieuwd of Knipper Kikker aan dat spel kon tippen.

Korte speluitleg

Om de beurt krijgt een van de spelers de kikkerbril opgezet. Die knippert een paar keer en dan zie je dus niets. de andere spelers verstoppen een vliegje onder ‘hun’ kikker. Na minimaal 3 keer knipperen mag de eerste speler proberen te raden waar de vlieg zich op dat moment bevindt. Raadt ie het goed, dan mag de speler de vlieg hebben, raadt ie verkeerd, dan is de volgende aan de beurt. De speler met de meeste vliegjes aan het einde van het spel is de winnaar!

 

Wat valt op?

Wat direct opvalt zijn de grote ogen! Nog voor je de verpakking open hebt is de grote bril al te zien in de verpakking. Dit trok ook direct de aandacht van mijn proefkonijntjes. Dan gaat de verpakking open en komen de vliegjes, kikkertjes en de bril tevoorschijn. Alles uitgepakt? Aan de slag! Oei… das jammer: de stickertjes moeten nog geplakt worden. De ieniemienie stickertjes moeten nog op de kleine vliegjes geplakt worden. Daar kom ik met mijn veel te grote dikke clumsy tumbsy’s niet bij. Dan kun je als volwassen vent met 2 kinderen tot je beschikking maar één ding doen. Achterover leunen op de bank en de twee 5-jarigen aan het werk zetten (goed voor de fijne motoriek) en dit geeft jou dan weer even tijd om lekkere (gezonde) snacks klaar te zetten. Binnen afzienbare tijd hebben de 2e groepers alles gestickerd en kunnen we aan de gang. Eerst nog even het batterijtje in de knipperogen (Dat doen we dan weer zelf. We mogen ons gereedschap weer even uit de kist halen!) en we zijn los!

Het is een spel waarvan je als ouder dubbel kan liggen. Als je zelf de ogen op zet en je hoort de kids heel stil (lees: nogal luid fluisterend) overleggen waar het vliegje heen moet, wie het onder zijn kikkertje mag hebben, leidt dat tot grappige gesprekjes. Probeer dan maar eens je lachen in te houden. Na 3 keer knipperen mag je gaan raden…. en dat is nog verdraaid lastig! Als ze op een gegeven moment door hebben wanneer het wisselen van de vlieg het slimst is om te doen, is het ook voor volwassenen niet zomaar even geraden.

Ontwikkeling

Ja, dit spel draagt ook bij aan de ontwikkeling van kinderen. Kinderen worden gestimuleerd om samen te werken. Ze leren slim te timen en tactisch te wisselen van kikker.

Conclusie

Het is vooral een heel leuk spel met simpele regels die makkelijk uit te leggen zijn en snel opgepikt kunnen worden door de kinderen en meespelende vriendjes en vriendinnetjes. Er zijn wel een paar puntjes waar je op moet letten als ouder. Begeleid het spel. Doe zelf niet mee aan het spel als er meerdere kinderen aan het spelen zijn. Het spel is gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar deze kinderen vinden het soms nog lastig om samen te werken voor een gedeeld doel. Speel je dit spel met oudere kinderen en één of meer volwassenen dan is het een gezellig spel voor het hele gezin. Bovendien worden de kikkerogen na verloop van tijd nogal zwaar op de neus. Het regelmatig wisselen van de ogen tussen de spelers maken het dan goed te doen.

Knipperkikker krijgt van het Daddy-testteam een 8! Wist je dat Knipper Kikker is genomineerd voor spel van het jaar?

+Eenvoudig spel
+Kleurrijk
+Stimuleert samenwerking
+Spannend spelletje
+Leuk voor het gezin

-Hele kleine stickertjes
-Zware kikkerogen
-Begeleiding bij de jongsten noodzakelijk

 

[bol_product_links block_id=”bol_562922be95f7a_selected-products” products=”9200000045493089″ name=”Knipper kikker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Noot van de redactie: Goliath heeft het spel doorontwikkeld sinds de review. De kikkerogen zijn lichter gemaakt waardoor het spel ook voor de jongste kinderen langer vol te houden is. Wij hebben dit zelf niet gecontroleerd, maar iedere aanpassing om het spel nog leuker te maken juichen wij toe! Ben je van plan dit spel te kopen voor de feestdagen, dan heb je hoogstwaarschijnlijk de nieuwere versie.

Robin de Jong

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *