Eerste dag Voortgezet Onderwijs

Vandaag is het zover. Onze oudste heeft haar eerste dag op het voortgezet onderwijs. De andere 3 waren afgelopen week al weer op de basisschool begonnen… Zij was nog lekker een weekje vrij. En wat heeft ze naar de dag van vandaag toegeleefd! Mijn vrouw en ik hebben nog gezellig (1 op 1) leuke dingen met haar gedaan. Gisteren heeft ze keurig alles voorbereid en vanochtend zat mevrouw al ‘op en top’ aan het ontbijt toen ik beneden kwam. Ze is er echt helemaal aan toe. Heerlijk om te zien!

En papa?

Maar ik dan, ben ik er eigenlijk ook aan toe? Ze noemen het geloof ik ‘loslaten’. Maar het voelt vreemd. Zonet de andere 3 op school afgeleverd. Veilig in de klas gezet. Maar zij is nu helemaal zelf gegaan. Nou ja, zelf, met een vriendin of clubje vriendinnen begrijp ik. Afgesproken via de ‘App’. En het is best ver fietsen! En ze krijgen ook de boeken mee. Zal dat allemaal wel lukken op de fiets?

M’n eigen schooltijd

Ze is er aan toe, maar toch zit ik hier met een vreemd gevoel achter de PC. Het lijkt ook alsof ik m’n eigen middelbare schooltijd opnieuw beleef. De aanloop met schoolspullen kopen, de agenda en straks de boeken kaften. En hebben we een leuke klas? En leuke ‘juffen en meesters’? Al heten die daar nu geloof ik anders. Net zoals kinderen geen kinderen meer heten en ze ook geen ‘kinderfeestje’ meer vieren.

Vanmiddag

Eerlijk… ik kijk al uit naar vanmiddag. Om te horen hoe haar eerste dag was. Vanochtend vond ik het blijkbaar nodig om toch nog een paar ‘Let op’-jes en ‘Kijk-uit’-jes mee te geven. Met een logische ‘ja-ha pap’-reactie met dito blik tot gevolg. De bewustwording wordt sterker. Dat mijn rol als vader op dit punt grotendeels is uitgespeeld.

“Zou ze er al zijn? En zal dat echt wel lukken met die boeken? Of zal ik haar vanmiddag tegemoet fietsen?”….

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Reacties

  1. UPDATE: Hierboven schreef ik dat ‘mijn rol als vader op dit punt is uitgespeeld’. Ik doelde op het wegbrengen en het meegeven van goedbedoelde tips… Maar inmiddels, een paar dagen later, ben ik als vader weer volop up on running! Als huiswerkbegeleider, mental coach, vertaler, aanjager, all of the above… #trotsophaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *