Daddy-Testteam Review: Crayola Picture Perfect

We zijn blij, want we hebben de Crayola Picture Perfect binnengekregen om te testen. Ik vraag mij af of het net zo groot succes wordt als de Crayola Airbrush die Diego van Sinterklaas heeft gekregen en de Crayola Marker Maker die het Daddy-testteam een paar maanden geleden een 9 heeft gegeven. Als je de reclame van Crayola mag geloven, dan kunnen de jongens binnen no-time zelf 3D tekenen.

Binnen een minuut aan het tekenen

De jongens staan te trappelen van ongeduld en willen direct uit school beginnen met tekenen. Het grote voordeel van Crayola is dat je ook echt snel aan de slag kunt. De handleiding is twee A4-tjes groot en alles wijst zich vanzelf. Binnen een halve minuut staat de Crayola Picture Perfect klaar. Voor de jongens gaat het zelfs te snel, want ze moeten nog bedenken wat ze willen tekenen…

Picture PerfectIs dat nu een 3D tekening?

Joshua (bijna 8 jaar) kiest ervoor een Transformer in 3D na te tekenen. Dit blijkt een stuk lastiger te zijn dan het plaatje op de voorkant van de doos doet geloven. Het vinden van de juiste oog-handcoördinatie blijkt moeilijk te zijn voor Joshua. Ondanks de coördinatie- problemen krijgt hij de Transformer op hoofdlijnen in 3D op papier. Hij vindt het wel irritant dat de Transformer bij de geringste trilling omvalt. Bij een val is het bijna onmogelijk de Transformer op de juiste plek te plaatsen en de tekening succesvol af te ronden.

2D is de manier!

Als de jongens op bed liggen, probeer ik daarom zelf de Crayola Picture Perfect uit. Ik moet zeggen dat ik met de 3D tekening zelf ook problemen heb. De basislijnen gaan mij goed af, alleen de details zijn moeilijk na te tekenen. Ik probeer daarom een kleurplaat na te tekenen en  voor 2D tekeningen is de Picture Perfect ideaal. Binnen no-time staat er een ratelslang op papier. Ineens heb ik het gevoel dat ik kan tekenen. De volgende dag laat ik mijn resultaat aan de jongens zien en ze zijn jaloers. Joshua probeert de voorkant van de Donald Duck na te tekenen. Het resultaat ziet er goed uit.

Tekenaar in actie

Conclusie

De Crayola Picture Perfect is een mooie tekentool voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Als je kind jonger is, dan zou ik hem laten staan. Diego (6 jaar) heeft ook geprobeerd te tekenen met de Picture Perfect, maar voor hem was het te moeilijk. De Crayola Picture Perfect is het ideale apparaat om een basisvorm in 3D en een kleurplaat in detail na te tekenen. Details in de 3D tekening verwerken is bijna onmogelijk. De Crayola Picture is echter een mooie aanwinst en we geven het een 7!

+ Eenvoudig in elkaar te zetten en uit elkaar te halen
+ Alle 2D platen kunnen worden nagetekend
+ Eenvoudige objecten in 3D kunnen worden nagetekend

– Papierformaat is niet universeel, een vel A4 is te groot.
– Object valt snel om, waardoor je de tekening moeilijk kan afronden.
– Details in een 3D voorbeeld zijn bijna onmogelijk om te tekenen.

 

Chan Kerste

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *