Op Stap met de Kids: Burgers Zoo

Als kleine jongen namen mijn ouders mij en mijn zusje al mee naar Burgers Zoo in Arnhem. Op de nek van mijn vader had ik een prima uitzicht op alle dieren. Prachtig vond ik dat. Burgers Zoo was toen nog veel kleiner van opzet. De oude ingang aan de Schelmseweg herinnert nog aan oude tijden. Burgers Zoo is de laatste 15 jaar getransformeerd in een moderne grote dierentuin die zich kan meten met de top-dierentuinen in Europa. Als je alles wilt zien, dan volstaat één dag eigenlijk niet.

Europees Top Dierentuin

Alleen al in Burgers Bush, een replica van het Amazone-woud en een waar paradijs voor kinderen, en het aanpalende Burgers Ocean en Burgers Dessert kan je je uren vergapen aan een veelheid aan dieren en hun unieke habitat. Wat dat betreft is Burgers Bush ook prima te doen als het weer wat tegen zit. Mijn kinderen zijn gek op dieren. Zeker mijn dochtertje die gebiologeerd op haar knieën urenlang beestjes kan bekijken. Kinderen kunnen zich uitleven in de grote speeltuin en sinds begin 2012 ook in de indoor-speeltuin pal naast het parkrestaurant. Ik neem dan even rustig plaats op het terras om te twitteren, een boek te lezen of gewoon domweg voor me uit te staren. Ook lekker. Het valt me dan altijd weer op dat veel vaders dergelijke momenten aangrijpen om de broodnodige rust te pakken. In 2011 is de Rimba geopend. Middenin het park. In de Rimba zijn allerlei dieren te zien die leven in het Maleise tropisch regenwoud. Kinderen vinden de Rimba doorgaans erg leuk omdat je dicht bij de dieren kunt komen. Dat geldt ook voor de uitgestrekte Safari waar je via een houten loopbrug zo de Afrikaanse Savanne inloopt. Burgers Zoo is ook prima te doen voor de allerkleinste kinderen. Bij de ingang zijn bolderkarren te huur. Houdt er wel rekening mee dat het park wat heuvelachtig is.  Mijn dochtertje (7) heeft dit jaar haar verjaardag in Burgers Zoo gevierd. Burgers Zoo biedt diverse kinderarrangementen. Succes is verzekerd.

 

 

Jan-Willem Vaartjes

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *