Tips voor de herfstvakantie

Voor sommigen moet de herfstvakantie nog beginnen, voor anderen is ie al bijna voorbij. Maar we hebben onze daddies gevraagd naar tips om in de herfstvakantie (of in de weekenden daarna) te doen. De herfstvakantie is een perfect moment om je kids naar buiten te trekken uiteraard, weg van de tablet, smartphone of spelcomputer. Nu kennen we onszelf natuurlijk en hebben de meesten van ons geen plan dat ze weken van tevoren al hebben uitgestippeld. Dus is de vraag: wat zullen we eens gaan doen?

Om jullie op weg te helpen hier een aantal speciale herfstvakantietips om te gaan doen bij goed weer (dat is bij ons de definitie van weer waarbij het niet met bakken uit de lucht komt) en bij slecht weer.

1. De wilde buitendagen van Oerrr

Boswachterij spelen en lekker ravotten in de natuur vanaf dit weekend. Er is van alles te doen, door het hele land. Meer informatie en alle plekken vind je op de site van Natuurmonumenten.

wilde buitendagen

2. Sprookjesfestival in Arnhem

Voor jong en oud, dit sprookjesfestival dat opent op zaterdag 24 oktober. Heel veel activiteiten door de hele stad. Op de website kun je alles terugvinden. Een voorbeeld: voor de kleintjes is er een kabouterbos in Park Sonsbeek.

kabouterbos

3. Aviodrome in Lelystad

Met je kids een kijkje nemen in oude en nieuwe vliegtuigen, altijd leuk. Bovendien zijn er allerlei andere activiteiten en wandel je door de hele historie van de luchtvaart met prachtige oude toestellen. Je hebt alleen wel kans dat je kids daarna allemaal piloot willen worden… Tijdens de herfstvakantie kun je zelf vliegen met een raket! Check de website.

kennisweken-aviodrome-ruimtevaart

4. De Spelerij in Dieren

Lekker creatief bezig zijn en dingen maken van hout, metaal of andere materialen kan bij de Spelerij in Dieren. In de herfstvakantie kan je, samen met je kids, een instrument maken en dan in een heus zelfmaakorkest meespelen! En er is iedere dag een theatervoorstelling. Meer info op de site van de Spelerij.

spelerij

5. Universiteitsmuseum Utrecht

Niet echt een standaard uitje met de kids, maar daardoor wel erg leuk. Zeker als ze wat avontuurlijk zijn ingesteld en interesse hebben in fossielen, botten etc. En als je er voor 11.00 uur bent betaal je de helft! Een herfstvakantie vol botten, nog tot en met zondag de 25e.

herfstvakantie

 

6. Legoworld

Ja, moeten we daar nu nog iets over zeggen? Ook leuk voor vaders uiteraard. Legoworld is in de Jaarbeurs in Utrecht, tot en met de 27e.

Legoworld

7. Naar buiten!

Het is een hele mooie tijd om lekker naar buiten te gaan, dus doe dat ook! Bladeren verzamelen en er thuis een mooie herfsttafel mee maken, paddestoelen zoeken, struinen door het park of de bossen. In ieder geval 1 dag deze week, zouden wij zeggen!

herfsttafel

 

Niels Meijerink

Uit de strenge winter van '63. Freelancer, zzp-er, zp-er of hoe je het ook wil noemen. Vooral product owner en communicatieadviseur, ervaring met ICT/online dingen. En vader, al ruim 22 jaar ervaring met dat laatste. Inmiddels 3 kinderen, 18, 21 en 22. Daarnaast gek op natuur en koken/bakken. Opgegroeid in Arnhem en omgeving, via Utrecht en het verre Oosten terechtgekomen in de prachtige hanzestad Deventer. Is de online redacteur van dit platform en blogt ook uit ervaring, de dagelijkse praktijk en vanuit de keuken.

Lees Interacties

Reacties

  1. De kennisweken van het ruimtevaartmuseum in Aviodrome was erg leuk! We hebben een speurtocht gedaan, raketten laten vliegen, maar ook het oude Schiphol bezocht en gave vliegtuigen gezien! Echt een aanrader!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *