Zwemtip Bahia Bocholt -> Weekend!!!!!!

“Papa, ik wil zo graag weer ’s naar het zwembad.” “Nou meisje, een andere keer.” “Ja maar papa, dat zei je de vorige keer ook al en de keer daarvoor en de keer daarvoor……..”

Ik hoor het altijd met tegenzin aan. Ik ben geen zwemmer. Al die schelle geluiden. Die klere lockers. De ranzige snoepautomaten. De confrontatie met mijn lichte overgewicht. Het doorgaans net te koude water – ja, ik ben een watje. Die gladde tegels. De geur van frites en mayonaise. Ik heb er niks mee. Sterker nog, ik heb er iets tegen. Maar ja, vaderlijke plichten. En voor mijn dochter is er geen groter plezier.

Na een tip ben ik onlangs naar Inselbad Bahia in Bocholt geweest. Een toptip. Zoon- en dochterlief mochten beiden een vriendje en een vriendinnetje meenemen. En het werd een waar feest. Verschillende baden, mooie duikplanken, stroomversnellingen, glijbanen, watervallen, prima ligbedjes en ook rondom het zwembad allerlei faciliteiten voor wie dat wenst (sauna, solarium, massage, etc.). Het was er allemaal.

Vooral het sfeertje beviel. Duits degelijk. Overzichtelijk. Schone verkleedruimtes. Aandacht voor veiligheid. Geen chaos. Goed geregeld. Geen irritante drukte. En niet duur (23 euro met z’n vijven voor een hele middag).

Dus papa’s. Zwemmen is niks. Maar als je dan toch aan de bak moet: Bahia in Bocholt.

Edwin Maalderink

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *