Tip: Kinderboekenmuseum

Joshua zit nu helemaal in het lezen. Een uitstapje naar het kinderboekenmuseum lijkt mij daarom een goede aanvulling op het leren lezen. Diego gaat ook mee, voor de kleintjes schijnt er ook genoeg te doen zijn.

We zijn echter niet de enige die het kinderboekenmuseum willen bezoeken. Na een rij van 10 minuten, staan we binnen. De jongens willen als eerst naar Kikker, van Max Velthuijs, toe. In de wereld van Kikker moeten ze allemaal opdrachten doen. Zo moeten ze in een verschillende boxjes huiden voelen en raden welke vriend van Kikker het is. Helaas is het te druk om de andere opdrachten rustig uit te voeren.

Na Kikker gaan nemen we rust en bekijken wat boekjes. We zien bijna alle kinderen met een gekleurde armband om lopen. Ik vraag aan een vader hoe ze eraan zijn gekomen, en we krijgen één van de armbanden van hem. Super aardig! Het schijnt een Slurper te zijn. Aangezien we niet weten wat we ermee kunnen, doen we de andere kinderen maar na. Natuurlijk moeten we opdrachten uitvoeren, het leukst is op een scherm je eigen figuur maken. In een zaal verderop komen we erachter dat je het figuurtje ook met behulp van de Slurper kan uitprinten. Helemaal geweldig!

Als laatst gaan we naar de tentoonstelling ABC. In verschillende kamers zijn allemaal spelletjes verwerkt. Het pannenkoekenspel is de favoriet bij alle kinderen. De kinderen moeten een pannenkoek, die in het midden een uitsparing van 1 of 2 letter heeft, matchen met het bijbehorende bord. Als hint geeft de stoel van de kinderen een idee om welke letter het gaat. Bijvoorbeeld de pannenkoek met “e” moet op het bordje bij de stoel waar een eend op afgebeeld staat.

Al met al een leuk museum, ook voor de kleintjes. Houdt rekening met de drukke dagen (vakantie en bij slecht weer). Bij drukte is het museum wel erg klein en zijn de opdrachten moeilijk uit te voeren. Het neigt zelfs naar een klein indoor speelparadijs met al die rennende kinderen. Het ‘spelen’ heeft daarnaast wel een groot voordeel. Met veel plezier hebben mijn boefjes weer wat geleerd. Bij binnenkomst vergeet niet voor ieder kind een Slurper te vragen. Je mist namelijk een hoop zonder Slurper.

Chan Kerste

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *