Vader met ballen betere opvoeder

Onlangs viel mijn oog tijdens het twitteren op een combinatie van twee woorden: testikels (in de volksmond gewoon ‘ballen’) en vader. Mijn aandacht was direct getrokken en vol verwachting activeerde ik de link om uit te komen bij een artikel van de Volkskrant. De grootte van de testikels bepaalt mede hoe goed een vader voor zijn kind zorgt. Hoe groter de testikels, hoe minder aandacht het kind krijgt. Onderzoekers van de universiteit van Emory hebben dat klaarblijkelijk onderzocht en de resultaten gepubliceerd in vakblad PNAS. “Maar liefst’  70 samenwonende vaders hebben deelgenomen aan dit opmerkelijke onderzoek.

Kleine balletjes? Een nadere inspectie

Mijn eerste primaire reactie na het lezen van dit artikel was: ‘Dan moeten alle bloggers van Vital Daddy wel heel kleine balletjes hebben incluis mijzelf”. Nu ben ik zelf geen ballenexpert maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik mijzelf aan een nader onderzoek heb onderworpen. Er zijn namelijk dagen dat ik mijn ballen uit het oog ben verloren. Je weet dat ze er warmpjes en onbezorgd bijhangen en zolang ze niet in de weg zitten laat ik ze met rust. Op de rand van het bad met in mijn rechterhand een spiegel begon ik aan de inspectie. Heel veel interessants viel er niet waar te nemen. Mijn scrotum is nu niet bepaald mijn meest elegante lichaamsdeel. De contouren van mijn ballen waren weliswaar goed te zien maar dat was het wel zo’n beetje. “Zijn ze nu groot of zijn ze juist klein?”, ik weet het niet. Er zijn ook niet zo heel veel mensen aan wie je een dergelijke vraag kan voorleggen. Althans dat geldt voor mij. Mijn exgenote lastig vallen met die prangende vraag ging mij te ver. Even kwam het bij mij op om wat vriendinnen te bellen die op geheel vrijwillige basis geblinddoekt mijn ballen zouden mogen betasten. Ook die heimelijke gedachte heb ik maar laten varen. De laatste mogelijkheid die overbleef was een vergelijkend warenonderzoek onder de bloggers van Vital Daddy. Daar kreeg ik echter de handen niet voor op elkaar. “Willem, jij bent een aardige vent maar ik ga je echt niet mijn ballen laten zien”, riep er één zichtbaar geschrokken.

Vader met ballen betere opvoeder

Eigenlijk interesseert het mij ook niet of ik grote ballen heb of niet. Ik heb in no time twee prachtige kinderen gefabriceerd dus in die zin zit het wel goed met mijn zaakje; een hele geruststelling wat dat betreft. Er zal vast wel één of andere personal trainer rondlopen die beweert dat hij kleine ballen kan laten verworden tot masculiene schepsels. Succes ermee zou ik willen zeggen. Wat telt is of je een vader bent die zijn ballen durft te tonen. Een vader die het avontuur opzoekt met zijn kinderen. Een vader die het vaderschap als een serieuze zaak ziet en daadwerkelijk tijd investeert in de opvoeding van zijn kroost. Wat dat betreft durf ik wel te beweren dat ik een vader met ballen ben….

Jan-Willem Vaartjes

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *