Mammoet Meets Dino (tip kerstvakantie)

Storm giert over het land, buiten is het guur! Dus tijd om de agenda op te maken en een trip buitenshuis te plannen. Nog een volle week te gaan en de kids duiken de kerstvakantie in. Wat gaan we doen? Hoe ziet het weerbeeld er uit? En wat is er zoal te beleven? Één trip hebben wij al geboekt;  Mammoet Meets Dino, speurtocht door de prehistorie. In de vakantie trekken wij naar…..Den Haag.

Speurtocht door de prehistorie

Naar Den Haag. Ja, want Omniversum en Museon presenteren deze kerstvakantie (20 december 2014 t/m 4 januari 2015) Mammoet Meets Dino, een gezamenlijke activiteit voor daddy en kids. Met een combinatiekaart kun je op dezelfde dag met korting naar de grootbeeldfilm ‘Giganten uit de IJstijd’ in Omniversum en de tentoonstelling ‘Dino Jaws, eten of gegeten worden?’ in het Museon. Hoe gaaf wil je het hebben?

dino

Paleontologie

Mammoeten en dinosaurussen leefden niet in hetzelfde tijdperk. De overeenkomst tussen de film in Omniversum en de tentoonstelling in het Museon is dat in beide gevallen paleontologie centraal staat. Deze studie van het leven in het geologisch verleden, gebaseerd op fossiele resten of sporen van planten en dieren, heeft een grote interesse bij mijn kleine man. Dus trekken wij er op uit. Een combinatiekaart voor Mammoet Meets Dino, die je koopt bij Omniversum, geeft met korting toegang tot de film en de tentoonstelling op dezelfde dag. Daarbij kun je een speurtocht door Omniversum en het Museon maken, waarbij je op zoek gaat naar antwoorden op vragen over het mammoet- en dino tijdperk. De beloning voor het voltooien van de speurtocht is een gratis poster van of een mammoet of een dinosaurus. Hoppa, die is al binnen!

Giganten uit de IJstijd in Omniversum (de film)

De grootbeeldfilm met verteller Gijs Scholten van Aschat neemt je helemaal mee naar het pleistoceen, tienduizend jaar geleden. Sabeltandtijgers, grondluiaards en wolharige mammoeten, zowel gevreesd als achtervolgd door prehistorische jagers, leefden op de immense gletsjers en prairies van Europa, Azië en Noord-Amerika. In Giganten uit de IJstijd zie je hoe zij leefden en wat er met hen gebeurde. De film zet je ook aan tot nadenken. Door de opwarming van de aarde worden nu duizenden planten- en diersoorten bedreigd. Zullen olifanten, bizons en tijgers, net als hun families uit de IJstijd, binnenkort uitsterven? Oefff…

Dino Jaws, eten of gegeten worden? in Museon (de tentoonstelling)

In deze tentoonstelling ervaar je hoe vlees- en plantenetende dinosauriërs hun dagelijkse maaltijd bij elkaar sprokkelden. Levensgrote animatronic modellen laten zien hoe de tanden en kaken van de dinosaurus in perfecte harmonie verscheuren, vermalen en kauwen. In diverse LABs kun je zelf aan de slag. Graaf bijvoorbeeld als een paleontoloog zelf fossielen uit!

 Waar te doen? Kaartjes en zo…

Omniversum ligt aan de Pres. Kennedylaan en Museon aan de Stadhouderslaan, allebei in Den Haag, vlak bij elkaar. Openingstijden voor de film en tentoonstelling in de kerstvakantie: Omniversum: 9.30 – 21.00 uur en Museon: 11.00 -17.00 uur. Prijzen voor de combitickets variëren van € 12,75 (kinderen t/m 11 jaar) tot € 19,50 voor volwassenen. De rest zit er tussen in. Voor die prijs krijg je toegang tot de film èn de tentoonstelling. Wat houd je tegen om te gaan?

Raoul van Heese

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *