Ouders langs de lijn: een smartphone is not done! (Tym.nl)

Vandaag een interessant artikel op Tym.nl van de hand van Kevin Loos over de workshop die we bij onze voetbalclub hebben georganiseerd over het gedrag van ouders langs de lijn. Het is een vervolg op een interview dat vorige week al op Tym.nl verscheen.

“Vorige week introduceerden we Marius van Regteren op Tym. De oprichter van VitalDaddy.nl is ook bij de voetbalclub waar zijn kinderen spelen actief in de commissie Sportiviteit en Respect. Samen met de KNVB organiseerde die commissie bij RKSV Driel een workshop voor ouders. Het doel was om sportiviteit en respect op de kaart te zetten binnen de vereniging.

Marius’ zoon speelt bij de F-Pupillen, zijn dochters in de C- en D-jeugd. De workshop ging over het gedrag van ouders langs de lijn. Maar hoe pak je dat aan? Marius vertelt: ‘De hoofdrolspelers zijn natuurlijk de kinderen. De E-tjes en F-jes hebben we na hun training in de kantine in klasjes verdeeld. Zij mochten daar stoplichtkaartjes invullen. Bij het rode licht mochten ze schrijven wat ze helemaal niet leuk vinden, en bij groen juist wel.’ Lees verder op Tym.nl

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *