Met m’n zoon naar Ajax!

Een prachtig vader-zoonmoment. Met Milo (6) naar Ajax! Het was een verjaardagskadootje voor z’n 6e verjaardag. Hij wilde, na een keer naar Vitesse te zijn geweest, zo graag een keer naar het enige echte Ajax-stadion. Daar droomde hij van! Dan heb ik in de opvoeding toch iets goed gedaan, want hij had ook PSV-stadion of Feyenoord-stadion kunnen zeggen… :-).

En hiermee deed ik stiekem mezelf ook een hele mooie ervaring kado! Ik weet nog goed dat ik zelf als klein jongetje voor het eerst naar Ajax ging. Het was de wedstrijd De Graafschap – Ajax, begin jaren 80. Bij Ajax speelde toen Johan Cruijff nog mee, Wim Kieft, Jesper Olsen… Nostalgie. Maar ik weet nog goed dat ik daar tegen het hek gepropt stond bij de cornervlag. Zo druk was het! Maar ik kon de spelers van heel dichtbij zien, zeker als er een hoekschop genomen moest worden. Het staat me allemaal nog helder op het netlvlies, maar we dwalen af. We gaan ruim 30 jaar verder in de tijd…

Maart 2012, Milo en ik, hup in de trein naar Amsterdam voor de wedstrijd Ajax-Roda JC. Vóór de wedstrijd is het al feest. Allereerst even een hotdog-je gescoord (Milo’s favoriete voedsel). En uiteraard moet je je wel aan de dresscode houden…. dus even een kek vestje van onze Amsterdamsche Footballclub gekocht. Wat was hij trots (lees: z’n vader nog trotser!). En de wedstrijd moest nog beginnen! We hadden mooie kaarten dichtbij het veld, zodat we alles goed konden zien. Ik heb ervaren dat een clubcard een goede investering is. Voor een paar euro’s heb je zo’n kaart en dat is nodig om makkelijk aan kaartjes te kunnen komen!

Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 4-1 voor Ajax. Het was de wedstrijd met die hattrick van Ebecilio. Lekker in de trein terug naar Arnhem. Onderweg leuke gesprekken met andere treinreizigers. Moe maar voldaan kwamen we thuis. ’s avonds natuurlijk samen nog even de samenvatting kijken. Heerlijk!

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *