Pimpelmees Familie Planner

In een tijd waarin alles digitaal gaat, is het ook wel verdomd handig een familie planner op de keukentafel te hebben liggen. Simpelweg omdat het leuk is om samen met je kinderen een agenda vast te houden en in te kleuren. Bijvoorbeeld als aanvulling op je digitale agenda in Google wat in zijn fysieke presentatie namelijk weer zijn beperkingen kent. Dus zo geschiedde. Uit de vele aanbieders hebben wij twee maanden terug de Pimpelmees Family Planner in gebruik genomen. En of deze ons bevalt, dat lees je nu hier verder.

Structuur, rust, ritme en ruimte

Een familieplanner misstaat geen enkele familie. Ook niet als er geen directe aanleiding is om professioneel met de planner aan de slag te gaan. De uitgangspunten hebben namelijk alles te maken met de waarden waar een huishouden met kinderen op is gebouwd: rust, reinheid en regelmaat. In ons huishouden hebben wij daarom ruim twee jaar geleden de “Waar ben ik? “ kalender geïntroduceerd. De directe aanleiding daarvoor was dat door de scheiding van papa en mama, de kinderen even los raakten van de wekelijkse routine. En niet alleen voor hun, ook voor ons ouders schiep de kalender weer overzicht en houvast op zoek naar een nieuwe structuur.

Het bieden van structuur is dan ook het uitgangspunt waar de Familie Planner van Pimpelmees op is samengesteld. En dat begint gelijk op de eerste pagina waar de noodzakelijk telefoonnummers van school, BSO, huisarts en bedenk maar wat in één kolom wordt verzameld. Voor wie behoefte heeft aan een verzameld lijstje telefoonnummers. Een persoonlijke keuze want in de meeste huishoudens heeft de smartphone deze functie reeds overgenomen. ‘Nice to have’ geldt ook voor de kolom naam, burgerservice en paspoortnummer, ik kan me niet zo snel bedenken waarom deze gegevens in de planner nodig zijn. Na deze formaliteiten bladert de Familie Planner handig door. De weken zijn zo gesorteerd dat de planner pas na de eerste 26 weken omgedraaid moet worden. Een fout die bij het inbinden van planners nog regelmatig wordt gemaakt en in veel huishoudens voor ergernis zorgt. Bij de familie planner van Pimpelmees dus niet, je werkt eerst een half jaar weg en draait dan pas om. De weken in de planner worden per pagina weergegeven wat erg rustgevend en overzichtelijk werkt.

Identificeer je met een dier

De Pimpelmees serie oogt nostalgisch, in het begin zelfs een beetje te lief en meisjesachtig. In ons gezin bestaande uit vader, stoere jongen en een jongensmeisje moesten we even wennen aan de speelse tekeningen en figuurtjes. Echter daar zit ook de kracht van deze familie planner heb ik ervaren. De Pimpelmees tekeningen stralen veel rust en vrede uit. Ze dwingen je de motor van het leven terug te schakelen naar zijn eerste versnelling en even te ontspannen. Aan het eind van de dag gaan we er dan ook eens rustig voor zitten en bespreken we de achterliggende dag en kijken we vooruit wat de week nog meer gaat brengen. Elk gezinslid kan zijn eigen diertje kiezen en wij wisselen dat na een paar weken af waardoor het leuk blijft. Je kunt kiezen uit een hertje, haas, zebra, hond, vogel of een poes en dan werk je de dagen naar beneden toe bij.

Familieplanner_binnenkant2

De eerste reserves hebben inmiddels plaatsgemaakt voor tevredenheid. Het leuke aan de familie planner van Pimpelmees is dat je elke week nieuwe details blijft ontdekken. De pentekeningen zijn namelijk erg subtiel en geraffineerd. Voor het bestuderen van de planner moet je even de tijd nemen en daar zit de kracht. Tijd nemen betekent tot rust komen en daar vaart elk huishouden wel bij.

De familieplanner kost €16,95 en is te bestellen op www.pimpelmees.com.

Mocht je na het lezen van deze blog willen reageren, wees welkom. Ik ben persoonlijk geïnteresseerd naar je ervaringen met planners dus ik lees graag je tips.

Raoul van Heese

Lees Interacties

Reacties

  1. Wij gebruiken al jaren zo’n planner (maar ik geloof van een ander merk ;-)). En werkelijk heel handig! Wat mij dan weer opvalt is dat ie 6 kolommen heeft, dus ook toepasbaar bij een niet-standaard gezinsgrootte!

  2. Dank voor je reactie. Ik denk dat veel meer gezinnen er nut bij kunnen hebben. Het moet ze nog wel ff verteld worden. 🙂 Ik ben benieuwd of er meer ervaringen met planners zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *