Moederdag Apps

In de zoektocht naar een leuk moederdagcadeau stuitten we op deze nieuwe app: Yuno Moederdag (voor iPhone en iPad, gratis). Het klinkt goed: je beantwoordt een paar vragen en je krijgt een aantal op maat gesneden suggesties. Gelijk online te bestellen. En als je een keer iets anders wil geven dan een bloemetje, een geurtje of een doos chocolade is dat een uitkomst voor de drukke Vital Daddy. Tijd voor een testje!

Met een paar vragen, die wat ons betreft wel iets duidelijker hadden gekund krijg je inderdaad een aantal suggesties voorgeschoteld. Eens kijken of andere antwoorden ook andere suggesties opleveren…de eerste 3 suggesties zijn precies hetzelfde! Nog een keer dan, nu krijgen we wel andere cadeaus te zien. Verder valt op dat alle cadeaus (alleen) te bestellen zijn bij bol.com, hmmm.

Conclusie: leuk idee, maar het aanbod is wat beperkt en niet altijd even specifiek. En als er alleen uit de (grote) collectie van bol.com geput wordt, wat is dan de meerwaarde van deze app? Voordeel is wel dat ie ook nog voor andere gelegenheden te gebruiken is. Link naar iTunes vind je hier.

Toch nog even verder zoeken naar leuke apps voor moeder(dag). Het aanbod is niet bepaald overweldigend, we zien een gaatje in de markt! Een overzichtje van een aantal apps die min of meer aansluiten op het thema:

  • Amazon Windowshop (voor iPad, gratis): een flink aanbod aan artikelen die iets meer op vrouwen is toegespitst, maar we zien ook de categorie ‘building and construction toys’ langskomen.
  • What women want (voor iPhone en Android, € 1,79): een wensenlijstje per persoon die je op tijd waarschuwt als je een cadeautje ‘moet’ kopen met gelijk het wensenlijstje van de vrouw in kwestie. Moet ze die wel eerst invullen natuurlijk…
  • En dan het inpakken nog, want het oog wil ook wat: Wrapping Cloth (iPad, € 0,89) gebaseerd op de Japanse wrapping cloth (wie kent het niet…), maar ook met papier of een mooie doek te doen:
  • Nog een inpak app: Wrapspiration (iPhone en iPad, € 0,89): mooie suggesties om een cadeau extra mooi in te pakken (ziet er wel wat ingewikkeld ui, maar je scoort er wel punten mee!)

We zijn benieuwd naar jullie moederdag cadeau ervaringen!

Niels Meijerink

Uit de strenge winter van '63. Freelancer, zzp-er, zp-er of hoe je het ook wil noemen. Vooral product owner en communicatieadviseur, ervaring met ICT/online dingen. En vader, al ruim 22 jaar ervaring met dat laatste. Inmiddels 3 kinderen, 18, 21 en 22. Daarnaast gek op natuur en koken/bakken. Opgegroeid in Arnhem en omgeving, via Utrecht en het verre Oosten terechtgekomen in de prachtige hanzestad Deventer. Is de online redacteur van dit platform en blogt ook uit ervaring, de dagelijkse praktijk en vanuit de keuken.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *