Help! Mijn papa is manager

Richard van der Lee is auteur, uitgever, community maker, (voormalig) manager en nog veel meer. Maar bovenal is hij trotse vader van drie inspirerende dochters. Die zijn voor hem zo inspirerend, dat Richard er het boekje ‘Help! Mijn papa is manager’ over schreef, waarin hij de lessons learned van het vaderschap op een rijtje zet.

Het is een heel toegankelijk boekje met een feest der herkenning voor iedere vader. Richard beschrijft op luchtige en humoristische wijze de lessen die wij als vaders juist van onze kinderen kunnen leren om uit de ratrace van moeten, carrière en wat al niet meer te stappen. Naast de lessons learned van dochters naar vader, legt Richard ook de relatie met organisaties. Hij is van mening dat menig organisatie kan leren van de puurheid van kinderen, bijvoorbeeld waar het gaat om het betrekken van de mensen bij het stellen van doelen en het opstellen van regels.

Een aandoenlijk hoofdstuk in het boek is als de Walrus (papa) door de Zeemeermin (jongste dochter) wordt uitgedaagd voor een  onvervalst wedstrijdje onderwaterzwemmen. Een sterk staaltje doelen stellen, oefenen en doorzettingsvermogen zorgen voor een David en Goliath scenario!

Een ander stuk dat raakt is de passage waarin Richard openhartig schrijft over zijn burn-out. En dan vooral de positieve energie die hij van  zijn dochters in deze periode heeft ontvangen. “Daar kan geen psycholoog tegen op!”, aldus Richard.

‘Help! Mijn papa is manager’ is een heel toegankelijk boekje voor alle vaders die zich verder willen verdiepen in al het moois dat het vaderschap hen te bieden heeft (en dat we vaak zelf niet allemaal zien!) En dan vooral de inspiratie die we kunnen halen uit onze pure en vrijdenkende kinderen.

[bol_product_links block_id=”bol_565afaaa001a1_selected-products” products=”9200000052606718″ name=”Help! Mijn papa is manager” sub_id=”Inspirerende lessen van vrijdenkende kinderen” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *