Sporten brengt ook rust!

Sporten is lekker, na een uurtje trainen ben ik weer helemaal opgeladen. Ik begrijp niet waarom ik de afgelopen jaren het sporten vergeten ben. Nou ik sportte wel. Maximaal twee keer per week liep ik snel een rondje in de wijk. Ik kwam bij lange na niet aan de 6x per week van voor de kinderen. Hoe kwam dit toch?

Het was niet door de geboorte van onze eerste boef. Ik ging zelfs meer trainen, met als doel een 1/4 triatlon te voltooien. Nee, het ging mis na ons tweede kind. Helaas bleken twee kinderen een stuk moeilijker te managen. Zelfs op de papadag, mijn extra rust moment, was het hectisch. Waar ik eerst met Joshua mee sliep, was ik nu de hele dag druk in de weer. Ik vond dat ik geen tijd had om te sporten. Ik moest meer rusten en slapen!

Zo werd ik vanzelf slapend lid van de sportschool en de hardloopvereniging. Wat overbleef was dat korte rondje in de wijk. Zonder dat ik het doorhad kwamen de kilo’s erbij. Het licht zag ik pas toen ik met mooi weer eens de racefiets pakte. De kilometerteller confronteerde mij meteen met wat er van mij geworden was. Ik leek op een goed gevulde boeddha. Hoe kon ik nu weer die sportieve papa worden?

Als eerst heb ik naar mijn eetpatroon gekeken. Die had ik gelijk gehouden met de tijd dat ik 6x per week sportte. Ik nam altijd tijdens de lunchpauze twee van die voorbelegde broodjes. Die heb ik vervangen door rauwkost, een gekookt eitje en een mueslibol. Of een variant hierop.

Daarna richtte ik mij op het sporten. Ik moest creatief worden met mijn tijd. Hardlopen en/of fietsen deed ik op mijn papadag en in het weekend voor 10 uur ’s ochtends. Zo had ik nog genoeg tijd om iets met de boefjes te doen. Daarnaast pakte ik twee keer per week tijdens het televisie kijken mijn matje en dumbells erbij. Om het zwemmen op een rustig tijdstip in mijn schema te laten passen, werkte ik de eerste drie dagen van de week 9 a 10 uur. Ik kon dan op vrijdagmiddag de nodige baantjes trekken voordat ik de jongens van de school haalde.

De kilo’s vlogen eraf! De snelheid kwam terug. Ik heb mijn record op de ¼ triatlon aangescherpt. Om nog beter met mijn tijd om te gaan, ben ik afgelopen week alweer voor de 4de keer naar werk gefietst. Weer twee keer 12,5km actief zijn in the pocket. Waarom ik mij wijs heb gemaakt dat sporten moeilijk gaat met twee kinderen weet ik niet, ik had alleen creatief moeten zijn.

Chan Kerste

Lees Interacties

Reacties

  1. Hoi Chan, wat heb jij dit creatief aangepakt! Respect! Ik hou ook zo van die belegde broodjes, maar geloof dat ik daar nu toch wat rekening mee ga houden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *