Van kweekhamburger tot nachtmerrie

Een mediahype is het aan het worden. Waarom eigenlijk? Vooral omdat het raar en leuk is en er door investeerders een show van wordt gemaakt? Wat moet je er als ouder mee? Van kweekhamburger tot nachtmerrie.

Ik vraag me dan af “Zou ik het eten, zet ik dat mijn kinderen voor?” Puur uit nieuwsgierigheid zo hap uit zo’n gekweekte perfecte ronde hamburger. Die zo perfect op dat al even perfecte bolletje past. Met zo’n perfecte schijf augurk erop. En dan afgetopt met die speciale doseerbare ketchup. Tja, wel verleidelijk zo’n perfect plaatje.

Of overwint de angst van de nieuwsgierigheid. Angst om morgen badend in het zweet wakker te schrikken. En te ontdekken dat je een groot deel van je haar op je kussen ligt en niet meer op je hoofd. Je verschrikt het laken van je afgooit en ontdekt dat je tenen vergroeit zijn tot een willekeurig gevormde homp vlees… Die enzymen en cellen waren kennelijk nog niet dood en uitgewerkt in die kweekburger! De angst slaat je om het hard en je hinkt zo snel als je kan naar de kamers van je kinderen. Tot je bij de deur aankomt en een vreemd bonkend geluid achter hun deuren vandaan hoort komen…

kweekhamburger

Nee, laten we nog maar even wachten met een hap uit zo’n gekweekt hamburgertje.  En mocht u over tien jaar dergelijke verschijnselen waarnemen na een avondje kweekburgers eten. Dan zult u aan mij denken. Ik vertrouw voorlopig nog het meest op een groenteburger. Daar slaap ik als vader nog het rustigst van.

Redactie

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *