Muziek = Emotie = Muziek

Muziek = emotie = muziek! Ik vind het heerlijk om tijdens een autoritje even de radio iets harder te zetten. Als er een goed nummer voorbijkomt kan ik het niet laten. U2 moet hard, Guns ’n Roses moet hard, Direct kan ik ook erg goed hebben. Veel hangt ook af van je stemming; op weg naar Frankrijk werkt ‘Dansez Maintenant’ ook erg goed, na een lastige bespreking op weg naar huis kan AC/DC heel aangenaam zijn terwijl Kronenburger Park van Frank Boeijen weer een gevoel van nostalgie bij je oproept.

Het is ook fantastisch om te zien welk effect muziek op de kleineren onder ons heeft. De muziek in de bij onze kids populaire kinderseries of -programma’s nodigen ook regelmatig uit tot een spontane dans, waarbij de kleinste (bijna 2) het houdt bij rondjes draaien tot zij ietwat duizelig ter aarde stort en de oudste (4) met dezelfde souplesse als zijn vader wat meer ongecontroleerde arm- en beenbewegingen in de strijd gooit. Mijn zoontje vindt het ook prachtig om ‘Set Fire To The Rain’ van Adele op zijn manier en met zijn eigen woorden mee te zingen. Ook in de auto moet er dan (het liefst met zijn 4-en) met het nummer meegezongen worden. Tijdens de dagelijkse minidisco op de camping in Frankrijk werd steevast de zomerhit ‘Nossa Nossa’ van Michel Telo gezongen, inmiddels een maand of 4 geleden, maar nog steeds vragen ze me regelmatig het nummer op youtube op te zoeken. 

Goed, heel erg goed om te zien wat er dan met een kind gebeurt en om te zien hoe het plezier van de kindergezichtjes af straalt. Voelt goed en het geeft voldoening als je ziet dat ze lekker in hun vel zitten en plezier hebben!

Muziek = emotie = muziek toch ?!

Walter Valk

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *