Landal Hoog Vaals

Eerlijk is eerlijk, ik heb een top weekend gehad in Hoog Vaals. Een paar jaar terug hoorde je mij er niet over. Euforie over vakantieparken conflicteert namelijk hevig met mijn backpack CV ūüėČ . Maar goed, deze daddy wordt ouder en wijzer. Met kids Aim√©e en Morten toog ik vrijdagavond na de spits richting het diepe zuiden. Vanuit Arnhem tegenwoordig appeltje eitje want de Roertunnel doet wat ie moet doen, namelijk auto’s doorlaten. Lekker zo, in dik anderhalve uur rijden we filevrij Vaals binnen. Vanaf de A76 nog een paar provinciale kilometers pakken en in Vaals eerste rotonde rechtsaf. De Landal banieren zijn niet te missen en zwaaien je gastvrij tegemoet.

Engelse Cottages

IMG_0699

Love it! Ik reis graag om nieuwe werelden te¬†ontdekken en te genieten van vrijheid en mooie vergezichten.¬†En ver hoef je niet te gaan, want op dit Landal park zit je goed. ¬†Op Hoog Vaals zijn alle huisjes opgetrokken in de¬†Engelse cottage stijl wat erg warm en authentiek aan doet.¬†Je waant je ergens in het ¬†Engelse landschap en de open haard binnen neemt de laatste twijfel weg. We zijn op vakantie in het ‘buitenland’!

Met zes bedden in huis hebben de kids het voor het uitzoeken. Nog net voor de zon onder gaat, dompelen de kids onder en kan mijn weekend begin. Plop!

Must do: Drielandenpunt 

Zeg je Vaals, dan zeg je Drielandenpunt. Je ontkomt er niet aan. Maar erg is het zeker niet. Naast¬†toeristisch trekpleister ook een punt van educatieve waarde. Ieder kind heeft er zijn herinneringen aan. Ook ik. En vandaag schrijf ik de herinnering van mijn eigen kids. Prettig dat het Drielandenpunt¬†praktisch om de hoek van het park ligt. Een beetje sportieveling doet het lopend of met de fiets. Wij pakken de auto want we duiken na dit bezoek Belgi√ę in. Als je moeite hebt de kids te enthousiasmeren voor dit uitje, houd ze dan voor dat ze een muntje kunnen verdienen. Werkt perfect :-). Onderaan de 50 meter hoge Boudewijntoren staat een muntjesautomaat waar de kids voor ‚ā¨1,05 hun aandenken kunnen persen. Maar wel eerst even de toren in en genieten van de 3 landen. Ouders met hoogtevrees pakken de lift. De rest wentelt om de toren heen naar boven.

Terug op aarde maak je natuurlijk nog even een foto van het geografische Drielandenpunt, te herkennen aan het stenen ‘potlood’ met op de achtergrond de Nederlandse, Belgische en Duitse vlag. De meeste bezoekers die het Drielandenpunt bezoeken gaan via de dezelfde weg weer terug naar beneden. Dat hoeft niet. Je kunt langs de Boudewijntoren op rijden en zo Belgi√ę bezoeken. De oude smokkelaars route en zeer de moeite waard. Onderweg schiet je in de keuzestress want leuke drank en eet tentjes zijn er in overvloed. Via Gemmenich, Plombi√®res en Teuven rijd je bij Slenaken Nederland weer binnen en heb je een heerlijke middag gehad. ¬†

Weer terug op Hoog Vaals duiken we ter ontspanning nog even het overdekte zwembad in (bij prijs inbegrepen). De andere dag lopen we een rondje midgetgolf (kleine toeslag), gelegen op de aflopende heuvels voor het café restaurant. Ideaal voor ouders die toezicht willen houden op kinderen terwijl ze op het terras genieten van de zon en het uitzicht.

Wandelen op GPS

Wandelen is voor kinderen niet meer saai als je er een avontuur van maakt. Bij de receptie kun je een GPS meekrijgen (borg achterlaten) en verschillende routes lopen in de omgeving van het park. Met de jongste net 6 jaar hebben wij de route van 5 kilometer gelopen en dat is zeker met de felle zon wel genoeg. Je bent dan met tussenstops ongeveer 1,5 tot 2 uur onderweg. De route loopt in principe over verharde wegen echter overal kun je parallel zand en ruiterpaden op. Vraag bij de receptie (Bas) wel even om een uitleg van de GPS. Dit kan vanaf papier wat lastig overkomen maar is het niet.       

IMG_0716Kasteel Hoensbroek

Verleid door de aankondiging mooiste kasteel van Nederland rijden we op tweede pinksterdag op de bonnefooi naar Hoensbroek. Net achter Heerlen ligt dit door Herman Hoen in 1360 gebouwde kasteel, op slechts 20 minuten rijden van Vaals. We vallen met de neus in het jaarlijkse Ruitertoernooi dat ons bezoek tot een waar feest maakt. Om het landgoed Hoen wordt gestreden door de 4 nazaten van Herman Hoen. De witte ridder (the good), de zwarte (the bad), de rode en gele ridder maken er een waar humoristisch theaterstuk van. En de kids battlen gewoon mee en vieren met de witte ridder victorie. Het kasteel zelf is een speelparadijs op zich, genoeg gangen en torens om er uren in te verblijven.

Park Hoog Vaals

Aan al het mooie komt ook weer een eind. Vroeg in de avond rijden we met een brede grijns op ons gezicht weer noordwaarts.¬†Landal park Hoog Vaals heeft alle faciliteiten in huis om zonder verveling en relaxed een week te kunnen verblijven. Ouders met jonge kinderen zullen dit waarderen, die hoeven het park niet af. Glooiend landschap, Engelse cottages en veel zonuren. Genieten en uitrusten maar! Daarnaast is Hoog Vaals een ideaal vertrekpunt voor een actieve vakantie met schoolgaande kids. De naam ‘het buitenste binnenland’ maakt Zuid Limburg absoluut waar. Er is genoeg te doen. Wij zijn alle dagen druk geweest en hebben voor ons gevoel nog 100 dingen niet gedaan die we graag zouden willen doen. Suggesties zijn hartstikke welkom¬†onder als reactie! We komen zeker terug.

Raoul van Heese

Lees Interacties

Reacties

  1. Limburg, mooiste provincie. Kasteel Hoensbroek, plek op tweehonderd meter afstand van mijn geboortehuis. Voor het overige heb je in Hoensbroek trouwens niet veel te zoeken ūüėČ

    • Hahaha John, ik heb de kans niet gehad om Hoensbroek verder te verkennen. We waren te druk met het Ruitertoernooi en het kasteel. We zijn via Wijnandsrade Hoensbroek uit gevlucht ;-). Dank voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *