Legoland: pa-pa-paradijs (vakantietip)

De kop is eraf. Het jaar is begonnen. Het weer is nog niet om over naar huis te schrijven. Grijze luchten. Miezerregen. Somberheid troef. Het verlangen naar de zomer en de zon groeit recht evenredig met het lengen der dagen. Maar waar gaan we eigenlijk op vakantie dit jaar? Een tip: Legoland in Billund.

Billund ligt op het schiereiland Jutland in Denmarken, zo’n 670 km rijden vanaf Arnhem. De aanrijroute is vlot te doen. Eventueel kan op het naastgelegen vliegveld ‘ingevlogen’ worden als je er een korte break van wil maken, bijvoorbeeld in het voorjaar.

Evolutie

Lego is van alle tijden. Het park is een waar kinderparadijs. Maar, eerlijk is eerlijk, ook een waar papa-paradijs. Gewoon gaaf. Grappig aan het park is dat de ‘evolutie’ van het park duidelijk zichtbaar is in zijn opzet. De kern is een soort Madurodam, opgebouwd met de traditionele Lego bouwstenen. Maar ook Lego Atlantis en Lego Star Wars, de later ontstane Lego varianten, hebben een plek gekregen ‘vastgeplakt’ aan de oorspronkelijke kern. Populair in dit deel van het park is ook de Traffic School. Hoeveel verkeersdiploma’s zouden daar al zijn uitgegeven?

In latere fase zijn nieuwe schillen om de kern gebouwd. Het park heeft zich daarmee getransformeerd van een Legopark naar meer een attractiepark. Maar het thema blijft Lego uiteraard. Van de karretjes in de 8-baan tot het treintje dat over het park rijdt en de draaimolen: het is allemaal Lego wat de klok slaat. Tot in de kleinste details en dat maakt het zo leuk.

Verblijf

Hoewel prijzig is een absolute aanrader het op het park zelf gelegen Hotel Legoland. Binnen 5 minuten van de hotelkamer naar het park. Bij een buitje regen (het blijft natuurlijk wel Denemarken) een fijn onderkomen en de mogelijkheid om bijvoorbeeld even een jasje aan of uit te trekken. Geen onnodig gezeul met spullen dus. In elke verlaten hoek van het hotel zijn ‘Lego bouwplaatsen’ gesitueerd. Bouwen tot in de kleine uurtjes dus! En qua eetgelegenheid ook ideaal met kinderen: een (gezond) buffet, pakken wat je lekker vindt. In de omgeving van het park zijn overigens meerdere overnachtingsmogelijkheden. Voordeel: goedkoper. Nadeel: minder praktisch en de Lego-beleving is minder.

Het is goed mogelijk meerdere dagen op het park te vertoeven. Maar niet noodzakelijk. Als je het een beetje goed voorbereid en soms ook wat keuzes maakt is het op 1 dag goed te doen. Natuurlijk is er ook een gave Legowinkel op het park. Door velen bezocht bij vertrek. Qua prijzen scheelt het een beetje maar verwacht daar niet de wereld van.

Vakantietip

Niet alleen vanuit Nederland is het park goed bereisbaar, maar ook vanuit bijvoorbeeld Zweden. Dat creëert de optie om in Zweden op zomervakantie te gaan deze zomer (mooi als je van water, bos en avontuur houdt) en op de weg terug een bezoek te brengen aan Billund. Een ideale tussenstop. En wat een afsluiter voor de kids!

http://www.legoland.dk

Bron: http://www.legoland.dk
Bron: http://www.legoland.dk

Edwin Maalderink

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *