Nooit meer ziek dankzij plofkip

Je kind wordt wellicht nooit meer ziek. Hoe? Laat ze genoeg kip eten. Liefst kipdrumsticks, kipfilet of kipschnitzel en als het even kan die van Lidl, Jumbo of C1000. De kans dat je kind dan ruim voldoende antibiotica binnen krijgt is dan het grootst. Al is Albert Heijn ook een betrouwbare leverancier van de antibioticahoudende plofkip. Ideaal toch?

Wat blijkt namelijk. De kipproducten die deze winkels verkopen zijn vaak (gemiddeld ruim 70%) met plofkip samengesteld. Nu is het voor de boodschappen doende vaders goed om te weten wat ook al weer een plofkip is. Een plofkip is een jonge extreem snelgroeiende kip uit de bio-industrie die relatief veel antibiotica moet krijgen. Antibiotica krijgen alle (zieke) koeien, kippen, geiten. Dus niets bijzonders zou je zeggen. Toch wel. De speciale plofkip – de kost-efficiënte-21e-eeuw-uitvinding van de vleesindustrie – kan niet zonder extra doses antibiotica. Zij groeien in 6 weken van 50 gram naar 2 kilo. Dit ‘productieproces’ van ei tot succesvolle plofkip impliceert gebruik van extra antibiotica. Daarom: zet je kind aan de plofkip en je weet zeker dat die peuter, kleuter of puber voldoende antibiotica naar binnen smikkelt.

Hoe herken je de plofkip

Wil je dus vooral plofkip in het winkelwagentje. Zorg dan dat je bij AH, Jumbo of C1000 vooral géén EKO, Bio of Beter Leven kenmerk kiest. Zo is er altijd wel een supermarkt in buurt voor een extra shot antibiotica.

Maar let wel op: voor volwassenen zijn de doses te laag. Dan heb je als vader gelijk een sterk argument om extra plofkip in te slaan. Dat brengt mij op een ander idee: een keurmerk voor plofkippen. Met gegarandeerde minimale hoeveelheid antibiotica. Dan kun je wellicht nog differentiëren in diverse antibiotica voor de verschillende ziektekiemen. En weet je zeker dat je hele gezin voldoende antibiotica binnenkrijgt. Want nu tasten we nog wat in het duister.

Over de plofkip lees je ieder geval meer op Nos.nl. Een nieuwsartikel van 20 augustus 2013.

Redactie

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *