The Voice Kids

The Voice Kids

Laat ik het maar meteen bekennen. Onze kinderen vinden het een fantastisch programma, en ik vind het verschrikkelijk. Natuurlijk, er komen allerlei kinderen zingen , auditie doen en hun idolen ontmoeten. Is het niet geweldig als je jong bent en je ontmoet Nick & Simon (of Nick alleen) Marco Borsato of Angela Groothuizen. Die gaan je dan ook vertellen dat je geweldig kunt zingen en dat ze je graag in hun team hebben. En als je niet zo goed bent, vertellen ze dat ze je geweldig vinden en dat je nog wat kunt groeien omdat je veel talent hebt en volgend jaar zeker weer mee moet doen. Ik snap wel dat onze kinderen dat ook prachtig vinden. Waar ik echter moeite mee heb zijn de ouders in de coulissen. Let wel, er zijn ook gewone mensen bij, maar het gros van deze ouders staat zich toch werkelijk belachelijk te gedragen, en laten zich gebruiken door kijkcijferkanon John de Mol.

Dezelfde ouders zaterdag langs de lijn?

De aanmoedigingen zijn niet van de lucht. Hoewel het in zeer nette bewoordingen gaat vinden veel van deze ouders dat ze een wonderkind hebben en dat het maar raar is dat de jury (de mensen die er verstand van hebben) niet draaien. Ik vraag me af in hoeverre deze kinderen gepushed worden en is er een parallel met de ouders langs de lijn bij het sportveld. Afgelopen zaterdag zat ik op de tribune bij mijn volleyballende dochter, en de fanatieke ouders om mij heen riepen dingen die je toch niet zou moeten roepen als kinderen gewoon gezellig met elkaar aan het sporten zijn. Natuurlijk aanmoedigen is goed, en er moet er ééntje winnen. Maar het zijn wel kinderen, en als er een bal mis gaat scheld je die niet uit, dan moedig je ze aan het bij de volgende bal weer te proberen.

Ruud, Jan Peter en Ronald

Had onze minister gelijk toen hij zei dat ouders eens moesten gaan opvoeden. Ik zeg ja, groot gelijk. Lubbers opperde in zijn tijd al eens voor “opvoedkampen”, een wat ongelukkige term voor wat hij bedoelde. Balkenende begon het debat over normen en waarden, hoe gaan we met elkaar om. En nu ook Plassterk. Gedragen ouders zich voorbeeldig? Geven ze het goede voorbeeld? Dat begint al bij gedrag in het verkeer. Als je bij de fietsoversteek komt, het licht staat op rood en er komt in de verste verte geen auto aan. Je kind zit achterop. Wat doe je ? Juist, je stopt en drukt op het knopje. Ik roep alle ouders op dit gewoon te doen, er is niets mis met je als je je aan de regels houd !

Whitney Houston

Er was afgelopen zaterdag keken we met elkaar naar de Voice Kids. Hoewel het mijn programma niet is, is het wel een gezinsmoment. Allemaal op de bank, drinken en wat lekkers. Family Chilling. Deze keer was er  een meisje die een oude hit uit mijn jeugd zong.

Ik kan het niet mooier zingen, en zeker niet verwoorden:

´I believe the children are our future
Teach them well and let them lead the way
Show them all the beauty they possess inside
Give them a sense of pride to make it easier
Let the children’s laughter remind us how we used to be ´

Maurice de Does

Lees Interacties

Reacties

  1. Prachtig blog Maurice, met een mooi vredevol einde! Gek toch he, dat je een liedje al heel vaak hebt gehoord, maar de essentie ervan nog niet eerder goed hebt laten doordringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *