Tips voor de meivakantie

Voor veel kinderen is dit weekend de meivakantie begonnen. Twee weken vrij om allemaal leuke activiteiten te ondernemen, misschien zelfs op vakantie te gaan. Maar als je lekker thuis blijft: wat ga je dan doen? En wat is nu echt leuk om te gaan doen als het wat minder weer is? Onze daddies wisselen altijd tips uit rond vakanties om elkaar te inspireren, voor de meivakantie was het niet anders. Deze tips delen we graag met jullie. Heb je zelf ook een leuke tip? Zet het onderaan deze blog of op onze Facebook pagina!

 

 

1. Wat te doen bij regen?

Volgens de verschillende weermodellen, ik wist tot voor deze week niet dat ze er waren, komt er deze meivakantie regen. Naast de Monkey town’s, Ballorig’s en Chimpie Champs van deze wereld, is de bioscoop een steevast succes in de vakantie. Wat heet, er zijn er zelfs 3 kinderfilms deze meivakantie:

Kung Fu Panda 3

 1. Kungfu Panda 3 (vanaf 6 jaar)
  Panda Po vecht er op los en zorgt voor vele komische momenten.
 2. Ratchet en Clan (vanaf 6 jaar)
  Verfilming van een top game.
 3. Jungle Book (vanaf 12 jaar)
  Het oude verhaal opgepimpt.

De jongens en ik zijn al naar Kung Fu Panda 3 geweest en we hebben alledrie genoten.

2. Globetrotter Filmfestival in Omniversum globetrotter festival

Als het wat minder weer is ook een hele leuke tip het Globetrotter Filmfestival in het Omniversum Den Haag. Acht grootbeeldfilms en diverse activiteiten nemen kinderen en hun ouders/begeleiders mee op een reis rond de wereld. De films zijn: Born to Be Wild, Dinosaurs, Dolphins, Journey to the South Pacific, Mysteries of the Unseen World, National Parks Adventure, Pandas en Under the Sea. Van Den Haag reis je via Kenia, Indonesië, Australië, West Papoea, China, de Verenigde Staten en Argentinië weer terug naar Nederlands enige stad aan zee.

Tijdens het festival presenteert Omniversum ook diverse activiteiten. Zo is er een Globetrotter Fotowand, waar bezoekers zichzelf kunnen fotograferen; en alle kinderen die aan de Globetrotter Speurquiz meedoen, krijgen een opblaasbare globe cadeau.

De toegangsprijs voor de eerste film bij het Globetrotter Filmfestival is 8,75 euro voor kinderen t/m 11 jaar en 10,75 euro voor volwassenen. Elke volgende film kost slechts 5,50 euro, ongeacht de leeftijd van de Globetrotter. Tickets zijn te koop via www.omniversum.nl en aan de kassa van het Haagse koepeltheater.

3. Masterclasses Vloggen op ReisGiel van Stuk.tv

Tijdens het Globetrotter Filmfestival geeft Giel van het populaire Stuk.tv – genomineerd voor beste YouTube Channel 2016 – twee keer een masterclass Vloggen op Reis. In een uur leert hij de bezoekers met filmpjes de fijne kneepjes van filmen op reis. Hoe bereid je je voor, wat mag je niet vergeten, waar moet je allemaal rekening mee houden, wat zijn de grootste blunders die je kunt maken, etc. Giel heeft veel ervaring met vloggen op reis.

De toegangsprijs voor de masterclass Vloggen op Reis is vijftien euro, incl. de film National Parks Adventure. De definitieve data en tijden van de masterclasses staan op de website van Omniversum.

4. Cultuur in de meivakantie

Een bezoek aan het museum is natuurlijk een alternatief, zeker bij regen. Zoals ieder jaar is het Spoorwegmuseum de place-to-be in de meivakantie. Het Thomas de Trein weekend is er van 4 t/m 8 mei. Het Spoorwegmuseum is niet het enige museum met speciale activiteiten deze vakantie. Hierbij nog 3 musea met leuke activiteiten:

Thomas de Trein

 1. Naturalis (Leiden)
  Leer hoe triceratops gepreserveerd worden.
 2. Museumpark Orientalis (Nijmegen)
  Als de kinderen niet zover terug in de tijd willen gaan, kom naar gastvrijheid en bedrijvigheid in de woestijn.
 3. Archeon (Alphen aan de Rijn).
  Nog meer oudheid, maar ook erg leuk en leerzaam. Check via de link het programma van vandaag.

5. Wij willen naar buiten!Oerrr!

Voor het Archeon moet het natuurlijk mooi weer zijn, of in ieder geval droog. Diep in ons hart hopen we hier natuurlijk op deze meivakantie. En bij mooi weer is een bezoek aan de Efteling, Duinrell en Walibi in Flevoland altijd een succes. Maar als je echt lekker ‘naar buiten’ wilt, denk dan ook eens aan Natuurmonumenten. Er zijn veel activiteiten in de meivakantie, zoals een boottocht naar aalscholvers op het Naardermeer of met de boswachter op stap op Texel. En natuurlijk de altijd leuke activiteiten van Oerrr

6. Bier en appelsap

Lijkt een vreemde combinatie, maar het is een website met tips en inspiratie voor ouders in de regio Utrecht om met hun kids op pad te gaan. We pakken er een paar uit:

 • Festival Tweetakt (t/m 29 mei): Theater, beeldende kunst en veel meer interessants voor jong en oud op een stoer fort, Fort Ruigenhoek in Groenekan
 • Boerenmarkt, Vroeg, Bunnik (30 april): Kaas, fruit, bier, maar natuurlijk ook allerlei lekkers
 • Lentefestival bij Slot Zeist (8 mei): Meer dan 30 artiesten uit binnen- en buitenland openen op het Lentefestival het seizoen van het Slottuintheater.
 • Snacks maken bij de Gagelsteede (1 mei): Snacks maken voor de dieren bij kinderboerderij de Gagelsteede in Utrecht-Overvecht.
 • Zonnige Zondag, boerderij de Zonnewijzer, Bunnik (8 mei): Bij boerderij de Zonnewijzer in Bunnik zijn er allerlei leuke activiteiten doen met de kinderen. Kalfjes de fles geven of lekker racen met een tractor over het erf.

Alle tips kun je nalezen op de pagina over de meivakantie

Dat was een greep uit de Vital Daddy tiplijn en waarschijnlijk is dit maar 1% procent van alle activiteiten deze meivakantie. Als je nog goede tips hebt, deel ze met ons !

Headerfoto: flickr.com

Chan Kerste

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *