Zomervakantie met de Camper

Iedereen zijn dromen. Tuurlijk, goede gezondheid en leven in vrijheid willen we allemaal. Maar laten we zeggen dat er ook bijzaak dromen zijn. Zopas deed een camper zijn intrede in ons gezin. Voor deze (wannabe) VitalDaddy een lang gekoesterde droom. Dit jaar de zomervakantie met de camper dus.

Opgietkoffie

Jaren zijn we met de tent op vakantie geweest. Toen ‘houden van’ nog ‘prille liefde’ was. En ook als gezinnetje met de kinderen. Ik hou van het camping sfeertje. Beetje ouwehoeren tijdens de afwas. Elke ochtend in de rij voor een stokbrood. Een vinnige ruzie bij de buren. En opgewarmd door de brandende zon op het tentdoek wakker worden. Heerlijk.

Maar eerlijk is eerlijk, het blijft ook behelpen. Een halve hernia van het slapen op de grond. De smaak van opgietkoffie. En struikelpartijen over scheerlijnen in het holst van de nacht. Dat we kampeerden met koelkast, chemisch toilet en luchtbedden van het type Auping doet daar helemaal niks aan af.

Verhuisbedrijf

Bij het pakken van de auto waande ik me elk jaar medewerker van een verhuisbedrijf. Tot het nokkie afgeladen. En met een tent ben je natuurlijk ook wat minder mobiel. In het voorjaar nodigt hij niet echt uit om er voor een paar dagen mee op pad te gaan en in de zomer maximaal 2 campings in drie weken. Het is en blijft toch een projectje om die tent in elkaar te knutselen en weer af te breken. Ook al is ie nog zo lichtgewicht en vernuftig van constructie.

Zomervakantie met de camper
Zomervakantie met de camper

Caravanrace Valkenswaard

Het alternatief, de door velen ge-adoreerde sleurhut, heb ik altijd een afgrijselijk idee gevonden. Ik ben zwaar tegen de caravan. Misschien wel niet eens op basis van objectieve argumenten. Is het puur sentiment. Heb gewoon niks met zo’n ding. Ja, vroeger, tijdens zomervakanties met mijn ouders, gingen we meermaals naar het racecircuit van Valkenswaard. Super gaaf. Spektakel gegarandeerd. Prachtig hoe een ouwe Opel Ascona met zo’n sleurhut binnen één ronde, vijf botsingen en drie schaarbewegingen verder, alleen de bodemplaat nog over had van het mobiele vakantie stulpje. Geen betere race dan de caravanrace. Misschien is mijn aversie ook wel gewoon een beetje innerlijk verzet tegen het ‘huisje, boompje beestje’ spook. Een caravan staat toch ook een beetje symbool voor de huishoudbeurs. Niemand wil er gezien worden. Maar drommen mensen zijn elk jaar weer van de partij.

Zomervakantie met de Camper

En dus die camper. Wat een avontuur. Een oudje van 2003. Maar voor ons een toppertje. In 2008 deden we al eens een zomervakantie met de camper en huurden we zo’n ding. We gingen naar Wales. Het werd één groot succes. De kinderen vonden het fantastisch. Wat een vrijheid. En daddy (alias Henk Wijngaard) waande zich op de snelweg voor even King of the Road.

Deze zomer ‘doen we Bretagne’. Globaal hebben we een route bepaald. Maar meer dan een vaag plan is er niet. Afhankelijk van het weer en wat we tegen komen ligt alles open. Een heerlijk idee. En voor het scenario “De meeste dromen zijn bedrog”…….. hij is vast in te ruilen voor een caravan.

Edwin Maalderink

Lees Interacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *