Goedemorgen!

Heb jij het weleens gedronken? Zeg eens eerlijk. Zo’n Goedemorgen van Campina. 500 ml zuivel aangevuld met de nodige vezels, vitamines en mineralen.  Om de dag goed mee te beginnen. Snel en effectief.  Althans als je de tekst op de verpakking mag geloven. Je zet de Goedemorgen aan je mond en hoppa…….je laat je lekker vollopen. Als je een beetje je best doet is binnen 10 seconden de bodem in zicht. Je smeert je mond af en klaar is Kees.  De dag kan beginnen.

Stille getuigen

Tijdens één van de spaarzame momenten dat ik mijn auto weer eens opruimde, kwam ik er zo maar drie tegen. Verscholen onder de stoel. Stille getuigen van een jachtig leven. Ik voelde mij heel even schuldig. Waarom neem ik door de weeks niet vaker de tijd om te genieten van een eenvoudige lunch. Waarom laat ik mij altijd opnaaien door de agenda? Altijd dat gehaast en gejakker. Deze vorm van zelfreflectie duurt meestal niet erg lang bij mij dankzij de aanhoudend rinkelende telefoon. Mijn God, ik  zit potverdorie opgesloten in een vicieuze cirkel.

Ik realiseerde mij tijdens het schrijven van deze blog dat ik een Goedemorgen eigenlijk nooit s’ ochtends vroeg drink maar altijd tussen de middag. Ongetwijfeld een slimme zet van de fabrikant. Het zal. Misschien moet ik maar een patent gaan aanvragen voor een Goedemiddag. Maar ja, dan ga ik die vervolgens weer s’ avonds drinken.  Nog maar een patentje aanvragen dan…..

 

Jan-Willem Vaartjes

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *