Workshop Vaderschap voor aanstaande vaders

Op 26 april jl. hebben we in Arnhem een workshop Vaderschap gegeven voor aanstaande papa’s: De Geboorte van een Vader. De vaders stonden allemaal ongeveer 2 maanden voor hun eerste vaderschap. Terwijl hun dames informatie kregen over borstvoeding -kan ook interessant zijn voor vaders… ;)- en voeding, gingen de a.s. papa’s met Marius in gesprek over Vaderschap. Ze werden bij binnenkomst enthousiast ontvangen door Jorinde (6) en Milo (9) die de registratie verzorgden.

Doel workshop

Het overkoepelende doel van de workshop Vaderschap was om vaders bewuster te maken van hun belangrijke rol als vader en ze eerste praktische handvatten mee te geven om deze rol in te vullen.

Programma

In een interactief programma hebben we allereerst stilgestaan bij de vraag: Wat is/was jouw vader voor man en wat heb je van hem geleerd? Vervolgens hebben we gekeken naar het moment dat ze te hoorden/merkten dat hun partner zwanger was: wat gebeurde er met deze vaders? Het stond ze allemaal nog scherp op het netvlies! Daarna een doorkijkje naar de aanstaande bevalling. Welke rol heb je hierbij als vader? Gevolgd door de eerste weken na de geboorte, als je kleintje je lekker uit je slaap houdt en je ook naar je werk moet ;). Hoe regel je dit nou handig? 

Alles gelardeerd met praktische tips van Marius (Bijv. “Zorg rond de bevalling altijd voor een volle tank” en… “Als de kraamhulp er nog is, knap dan ook lekker een uiltje tussen de middag!”). Tot slot was er een doorkijkje naar de ontwikkelingspsychologie van Erikson: hoe ontwikkelt jouw kleintje zich in de eerste jaren en wat betekent dit voor jou als vader? 

Na afloop waren er enthousiaste reacties van de deelnemers. Mannen, top dat jullie er waren en geniet met volle teugen van het vaderschap!

Want een betrokken vader laat zijn kinderen floreren!

Wil je de hand-out van de workshop?

Wil je de hand-out van de workshop ontvangen? Of wellicht ook een keer een workshop over vaderschap bijwonen, neem dan even contact op  met ons op via de contactpagina.

Marius van Regteren

Marius van Regteren (1971) is de trotse vader van Lisa (2001), Rosanne (2002), Milo (2006) en Jorinde (2008) en getrouwd met Ildri. Naast zijn rol als vader en echtgenoot, werkt hij als coach en begeleider, waarbij hij graag leiders helpt om zichzelf en de mensen om hen heen tot bloei te brengen (zie www.mpoweru.nl). Marius houdt ervan om het leven te ‘bestuderen’ en zijn bewust-zijn en dat van anderen verder te vergroten. In dat kader heeft hij in 2012 VitalDaddy opgezet, de voorloper van de Stichting voor Betrokken Vaderschap / VDRS. Met VDRS wil hij een platform creëren om betrokken, aanwezig vaderschap in Nederland nog nadrukkelijker op de kaart zetten. Zijn motto: investeer in je vaderschap, dat is de beste investering die een vader kan doen!

Lees Interacties

Reacties

  1. Net als die condooms die ze uitdeelden terwijl mijn vriendin hoogzwanger was…jammer, net te laat! Maar had zo’n workshop toen maar bestaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *