Vette vrije kerstdagen tips voor vaders

Over een paar dagen begint het Kerstfeest en zit 2015 er bijna op. Veel vaders zijn deze dagen vrij. Ik ook. Kerst is vaak een tijd om aandacht te schenken aan de mensen waar je van houdt: vrienden, familie, maar zeker ook je kinderen. Dat kunnen wij mannen goed: ervoor zorgen dat anderen niets te kort komen. Voor je het weet zijn alle vrije dagen weer voorbij en sta je ’s ochtends weer het ijs van je autoruiten te krabben om naar je werk te gaan.

 

 

Om de komende vrije dagen niet als zandkorrels door je vingers te laten glippen een paar tips om nog meer te genieten.

  1. Voer minimaal één zinvol gesprek met een andere vader. Niet ouwehoeren, gewoon praten. Opvoeden valt lang niet altijd mee. Probeer niet alles alleen op te lossen maar praat erover met een andere man. Soms is vijf minuten al genoeg.
  2. Neem tijd voor jezelf. En daarmee bedoel ik niet uitgeblust voor de TV of de computer hangen. Ga er op uit op je fiets, loop hard, wandel, ga naar een wedstrijd. Neem de tijd voor jezelf en alleen jezelf.
  3. Doe je lievelingsding. Eet je favoriete eten, luister naar je favoriete band, maakt niet uit wat. Maar doe het en Geniet! Doe deze dagen tenminste één ding dat geen compromis is.

Een beetje tijd voor jezelf voorkomt dat je knorrig en chagrijnig wordt. Daar worden jij, je partner en je kinderen beter van.

Fijne kerstdagen en een heel mooi en krachtig 2016!

Hans Mertens

Vader van twee mooie dochters (2000 en 2003). Getrouwd met zijn High School Sweetheart (1999). Woont in een klein dorp 20 km ten oosten van Utrecht. Houdt van sport, buiten zijn, muziek, koken en whisky.  Gelooft dat alles energie is. Is geïnteresseerd in de ontwikkeling van body, mind en spirit bij zichzelf en bij anderen. Werkt als senior projectmanager bij de provincie Utrecht.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *