Papa weer aan het Werk

Vorig jaar november kwam ik onverwacht zonder werk. Dat was wel even wennen. Ineens zat ik thuis. Eerst was ik, zoals dat zo mooi heet “vrijgesteld van werkzaamheden”. Ik was het slachtoffer van een reorganisatie en mocht mij gaan voorbereiden op de volgende stap in mijn carrière. Dat voelde wel een beetje als vakantie. Maar toen ik uiteindelijk mijn spullen had ingeleverd werd het anders. Ik besloot eerst even een “time-out” te nemen en stortte mij op het vaderschap en het huishouden. Dat ging best aardig. Als mijn vrouw thuis kwam was alles geregeld, en de kinderen konden altijd vriendinnetjes  meenemen. De BSO hebben we opgezegd, en woensdag uit school, en voor de jongste ook op vrijdag, werd de lunch een feestje. Pannenkoeken bakken, tosti’s, poffertjes, hamburgers, zelf wentelteefjes heb ik gemaakt. Als de oudste uit school kwam stond de thee klaar en kreeg ik hele verhalen. Het voelde goed om full time papa te zijn. 

Papa weer aan het Werk

Na verloop van tijd ben ik gesprekken gaan voeren met veel mensen over mijn situatie. Je wordt ineens gedwongen om over zaken na te denken waar je, als je werk gewoon was doorgegaan, nooit over na zou denken. Wat wil ik als ik later groot ben? Dat viel niet altijd mee. Ik kwam wel een beetje in een mentale draaimolen, en dat kreeg ook zijn weerslag op het gezin. Je gaat solliciteren, brieven schrijven, bellen, afwijzingen etc. Daar word je dus niet vrolijk van, en dat gaat de omgeving merken. Prikkelbaar en moe. Want het lijkt wel aardig, maar werk zoeken is hard werken. Het word slecht betaald, en je krijgt er geen waardering voor. Dat leverde mij best veel stress op. In het huishouden probeerde ik ondertussen zoveel mogelijk te doen, ik was tenslotte thuis. Maar ook dat werd langzaam als vanzelfsprekend ervaren.

nieuwe baan

Na verloop van tijd draaide het zelfs een beetje om. Pa zit er ook weer. In de plaats dat iedereen blij was dat ik er was en alles geregeld had, zat ik niet alleen mezelf meer in de weg, maar ook mijn omgeving. Gelukkig is er een eind aangekomen. Ik heb per 1 september weer een baan, en daar ben ik enorm blij mee. Het zal straks weer wennen worden als ik aan het werk ben, misschien wel het minste voor mijzelf.

Maurice de Does

Lees Interacties

Reacties

  1. Hee Maurice, geweldig hoor! Ik had al wel een beetje voorinformatie… maar geweldig dat je weer aan het werk bent. Lijkt mij een leuke klus die goed bij je past. Nu nog even een paar maandjes vakantie en dan er lekker tegenaan. Waarbij het jou wel is toevertrouwd de balans met je gezin en de kids te bewaken :-). Geniet van je vakantie en straks veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *