Voor het Eerst naar de Bios!

Ik had er al een tijdje naar uitgekeken. Voor de eerste keer met mijn zoontje naar de bioscoop. Ik kan me nog herinneren dat ik voor de eerste keer met mijn vader naar de bioscoop ging, een heel bijzondere ervaring die ik ook blijf koesteren. In 1983, in de nog niet zo heel lang daarvoor geopende blikkenbioscoop in het centrum van Arnhem, speelde “Als je begrijpt wat ik bedoel” met Olivier B. Bommel en Tom Poes in de hoofdrol. Een toen voor mij spannende film waarin de warme en vaderlijke stem van Olivier B. Bommel werd ingesproken door de inmiddels overleden Fred Benavente (Farce Majeur).” Zwelgje…., zwelgjeeee…..”, ik hoor en zie het hem nog roepen. Jarenlang werd de film rond de kerstdagen weer uitgezonden en steeds weer moest ik de film zien. Een echt feel-good moment.

Regen, ideaal Filmweer

Vorige week was het zover, kerstvakantie, regen en dus het ideale moment om onze 4 jarige kleuter mee te nemen naar de bioscoop. Eurocinema in Arnhem (juist ja; de voormalige blikkenbioscoop) werd de locatie en we kozen samen de film uit. De keus viel op de 3D-animatiefilm Wreck-it Ralph. We kregen een kleine en grote 3D-bril mee waarmee we snel meegenomen zouden worden in de wereld van de speelautomaten. Het bleek een uiterst vermakelijke film te zijn waarin de figuren uit de speelautomaten, na het sluiten van de speelhal, tot leven komen. Ralph speelt hierin de hoofdrol.

Ralph, Fix-It-Felix, Sergeant Calhoun en Vanellope von Schweetz

Ralph is het zat om overschaduwd te worden door Fix-It Felix, de held van de arcade-game waar ze beiden in zitten. Na jarenlang altijd maar weer hetzelfde te doen, besluit Ralph dat hij er helemaal genoeg van heeft de slechterik te zijn. Hij neemt het heft in zijn eigen grote handen en gaat op een groot game-avontuur dwars door alle gamewerelden heen om te laten zien wat je echt nodig hebt om de held te kunnen zijn. Op zijn grote avontuur ontmoet Ralph de harde en meedogenloze Sergeant Calhoun uit de first-person shooter game Hero’s Duty. Maar wanneer Ralph de levendige Vanellope von Schweetz uit de zoete en kleurrijke racewereld Sugar Rush ontmoet, ontketend hij onbedoeld een dodelijke vijand die de gehele arcade wereld bedreigt. Krijgt Ralph het voor elkaar om zijn droom te verwezenlijken en de arcade wereld te redden voordat het te laat is?

Hoewel ons zoontje het thuis lastig vindt om een lange film helemaal af te kijken, heeft hij nu anderhalf uur lang letterlijk met de mond open op het puntje van de bioscoopstoel gezeten. Opperste concentratie. Op schoot een emmertje popcorn en een zakje Capri. Dat maakte de setting compleet. Ik denk dat we snel nog een keer gaan, ben ook benieuwd of hij al klaar is voor 007….. 😉

Walter Valk

Lees Interacties

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *